Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Medvedevam žēl Eiropas Savienības

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs intervijā ASV žurnālam Time ir paziņojis, ka viņam ir žēl Eiropas Savienības (ES), kura kļuvusi par migrācijas politikas ķīlnieci.

Medvedevs arī sacīja, ka Krievija negrasās izmantot noskaņojumu pret migrantiem, sniedzot atbalstu šādi noskaņotiem politiskajiem spēkiem Eiropas valstīs.

"Mēs nevaram un negribam piespēlēt nekādiem spēkiem, spēlēt uz pretmigrantu noskaņojumu. Mēs vienkārši atklāti runājam par to, kas ir bīstami," teica Krievijas premjers, atbildot uz jautājumu, vai Krievijas interesēm atbilst labējo spēku popularitātes palielināšana Eiropā, izmantojot migrācijas tematu.

Medvedevs atzina, ka "labējām partijām tiešām ir iespēja atspēlēties, tā sakot, uz šo tematu". "Bet kāpēc? Nevis tāpēc, ka cilvēkus būtu pārņēmusi šī labējā ideoloģija, bet tāpēc, ka viņi spriež ļoti vienkārši: ja ir atbraucis miljons lieku darbaroku, daļa no tām tik un tā nonāks darba biržā, darba tirgū, un mēs zaudēsim darbu, jo to darbs maksā lētāk," sacīja Medvedevs.

Viņš pauda uzskatu, ka "Eiropas Savienība šodien ir nesabalansētas migrācijas politikas ķīlniece". "Tā ir mana absolūti atklāta pārliecība. Ja runājam pavisam tieši un atklāti, man vienkārši ir žēl Eiropas," piebilda Krievijas valdības vadītājs.

Atbildot uz piebildi, ka migranti no Tuvajiem Austrumiem nonāk Eiropā arī caur Krieviju, Medvedevs atzīmēja, ka "mūsu Somijas kolēģi ir satraukušies par šo tematu, mēs ar viņiem pašlaik konsultējamies, kā viņiem palīdzēt, lieliski saprotot, ka viņiem tas laikam ir pārbaudījums".

"Tomēr es viņiem visu laiku saku, ka šeit jūs tam pievērsāt uzmanību, tomēr pie jums 30 tūkstoši [migrantu] taču ir atbraukuši no Zviedrijas. Šeit ir tūkstotis [migrantu iebraukuši no Krievijas], bet tur - 30 tūkstoši [no Zviedrijas]. Vai jūs zviedrus neturat aizdomās? Vai viņi nemēģina apzināti kaitēt kaimiņvalstij? Tad kāpēc jūs uzskatāt, ka mēs mēģinām manipulēt ar šiem cilvēkiem. Tas nav nopietni," uzsvēra Medvedevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits