Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merkele sola līdz 50 miljoniem eiro cīņai ar nelegālo migrāciju Vidusjūrā

Vācijas kanclere Angela Merkele solījusi šogad atvēlēt līdz 50 miljoniem eiro cīņai ar nelegālo migrāciju Vidusjūrā un faktoriem, kas pamudina migrantus doties uz Eiropu.

Ar šiem līdzekļiem plānots atbalstīt ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR un Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) operācijas.

"Šis darbs nedrīkst ciest neveiksmi finansiālu iemeslu dēļ," kopīgā preses konferencē ar abu organizāciju vadītājiem paziņoja kanclere.

Gan UNHCR vadītājs Filipo Grandi, gan IOM vadītājs Viljams Leisijs Svings veltīja atzinīgus vārdus Merkelei par ieguldīto darbu migrācijas krīzes risināšanā.

Svings pateicās Merkelei par viņas drosmīgo lēmumu 2015.gadā atvērt Vācijas robežas simtiem tūkstošiem migrantu un bēgļu, kas nonākuši bezizejas situācijā citur pasaulē.

Grandi sacīja, ka 20% līdz 30% cilvēku, kas pašreiz mēģina sasniegt Eiropu, būtu tiesības saņemt starptautisku aizsardzību.

Grandi arī brīdināja, ka daudzi migranti, kas pašreiz ierodas Eiropas dienvidu valstīs, ir no Lībijas, un Lībija, kas līdz šim bijusi tranzīta valsts, var kļūt par lielu migrantu izcelsmes valsti.

Viņš aicināja Eiropas Savienību (ES) šogad dubultot pārvietojamo migrantu skaitu no 20 000 līdz 40 000. Politiskās domstarpības starp ES dalībvalstīm līdz šim kavējušas migrantu pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas uz citām bloka valstīm.

Top komentāri

Trollis JT
T
labāk to naudiņu būtu atvēlēt metodiskam, regulāram darbam, nevis "cīņai". Cīņas mēdz ieilgt... . Atcerieties ... CCCP laikos visa informācijas telpa bija pilna ar "cīņu". Cīņa par ražu, piemēram. Tagad neviens "necīnās" par ražu - paņem un novāc, tas viss.
Kā teica mans vācu čoms
K
Nekas nemainās tik ātri, kā frau Merkel uzskati.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits