Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Ministrs: Lielbritānija ievēros ES tirdzniecības noteikumus

Lielbritānija turpinās ievērot Eiropas Savienības (ES) noteikumus, kas regulē starptautiskos tirdzniecības līgumus, kamēr vien būs pilntiesīga bloka dalībvalsts, piektdien paziņojis Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds.

Ministra komentāri izskan pāris stundas pirms Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās, kurā tiks apspriests tirdzniecības līgums, kas savienos abas valstis pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES.

Mejas vizīte Vašingtonā ir satraukusi ES, jo tā varētu pārkāpt bloka noteikumus, kas liedz dalībvalstīm neatkarīgi slēgt tirdzniecības līgumus.

"Lielbritānija joprojām pilnībā ir Eiropas Savienībā," Hamonds atbildēja uz jautājumu par Mejas vizīti, ierodoties ES finanšu ministru apspriedē Briselē.

Meja vēlas līdz marta beigām iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu, sākot divus gadus ilgu izstāšanās procesu no ES. Lielbritānija tomēr šajā laikā paliks pilntiesīga bloka dalībvalsts.

Londona tikmēr vēlas pēc iespējas ātrāk sākt sarunas par Lielbritānijas un ASV tirdzniecības līgumu, uzskatot, ka divpusējie tirdzniecības līgumi ir labākā iespēja kā mazināt Eiropas vienotā tirgus pamešanas radīto triecienu.

Tomēr Mejas valdība "turpinās ievērot Eiropas Savienības noteikumus un regulas tik ilgi, kamēr mēs būsim dalībvalsts", uzsvēra Hamonds.

Lielbritānija "ļoti rūpīgi izturas pret mūsu līgumā paredzētajām saistībām, un mēs tās pildīsim precīzi", piebilda ministrs.

Eiropas Komisijas (EK) "Brexit" sarunu vadītājs Mišels Barnjē trešdien paziņoja, ka Lielbritānija var "apspriest" tās tirdzniecības attiecību ar ASV nākotni, tomēr tai jāievēro ES līgumi tik ilgi, kamēr tā ir dalībvalsts.

Britu valdība jau ir sākusi strādāt pie gaidāmajām tirdzniecības sarunām ar Austrāliju, Indiju un Jaunzēlandi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits