Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Norvēģijā Islāma valsts vervētājam pieprasa desmit gadus cietumā

Norvēģijas prokurori trešdien par biedru vervēšanu džihādistu grupējumam Islāma valsts Sīrijā pieprasīja Oslo dzimušajam Ubaidullam Husainam piespriest desmit gadus cietumā, vēsta raidorganizācija NRK.

Husains Islāma valstij savervējis vismaz divus cilvēkus, vācis līdzekļus un atbalstījis došanos uz Sīriju, apliecināja prokurori.

"Nav nekādu vainu mīkstinošu apstākļu" un spriedumam ir jāatspoguļo tas, ka Islāma valsts ir "viena no bīstamākajām mūsdienu teroristu organizācijām", sacīja prokurore Anne Karoline Bakena Stafa.

31 gadu vecais Husains vainu apsūdzībās noliedz, bet atzīst vienīgi to, ka viņam piederējis elektrošoka ierocis, kuru konfiscējusi policija.

Husains savulaik bijis vietējās radikālo islāmistu organizācijas Pravieša umma runasvīrs. Saistībā ar apsūdzībām par kūdīšanu uz terorismu viņš iepriekš ticis attaisnots.

Islāma valsts kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Islāma valsts uzņēmusies atbildību par pērn 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki, kā arī 14.jūlijā notikušo teroraktu Nicā, kurā nogalināti 86 cilvēki.

"Islāma valsts" rindās Sīrijā un Irākā karo 20 000 ārzemnieku, arī 3400 rietumvalstu pārstāvji, februārī, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu amatpersonu datiem, ziņoja Savienoto Valstu mediji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits