Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Norvēģijas premjerministra taksometra pasažieriem maksāts par piedalīšanos video

Norvēģijas premjerministra Jensa Stoltenberga iejušanās taksista lomā, lai uzklausītu vēlētāju patiesās domas, izgāzusies, jo atklāts, ka pieciem pasažieriem par piedalīšanos samaksāts. Kā jau ziņots, Stoltenbergs vienu dienu izlikās par taksometra šoferi un uzklausīja, "ko cilvēki patiesībā domā". Pēc tam viņš vietnē Facebook publicēja video.

Taču tagad Stoltenberga pārstāvētā Darba partija atklājusi, ka dalībnieki saņēmuši samaksu. "Tie bija pieci parasti cilvēki, kam pajautājām, vai viņi negribētu piedalīties Darba partijas videoklipā," aģentūrai AFP teica politiskā spēka pārstāve. "Viņi nezināja neko citu, kā vien to, ka būs jāsēžas taksometrā. Viņu pārsteigums, pamanot pie stūres sēdošo premjerministru, bija īsts." Producentu kompānija Try katram dalībniekam samaksāja 500 Norvēģijas kronas (45 latus).

Opozīcija jau paudusi neapmierinātību. Progresa partijas pārstāvis Bords Hoksruds sacīja, ka jūtoties "piekrāpts".

Pirmdienas vakarā Stoltenbergs teica, ka sākumā neesot zinājis par atlīdzību video dalībniekiem. "Es to nezināju, kad notika filmēšana, taču vēlāk man to pateica. Tas bija producentu kompānijas lēmums. Viņi teica, ka tā esot normāla prakse, un es viņiem uzticējos," viņš skaidroja.

Pasažieri tika izvēlēti nejauši, turklāt neviens nezināja, ka taksometru vadīs premjerministrs, piebilda Stoltenbergs. "Neviens no viņiem nezināja, ka es esmu taksometra vadītājs, un tas ir pats svarīgākais," uzsvēra politiķis.

Norvēģijas parlamenta vēlēšanas norisināsies 9.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits