Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc traģēdijas pieprasa aizliegt Berlīnes centrā braukt ar džipiem

Pēc tam, kad Berlīnē Porsche markas džipa vadītājs nesavaldīja savu spēkratu un uzbrauca uz ietves, nogalinot četrus cilvēkus, tostarp bērnu, pilsētas iedzīvotāji un arī daļa politiķu mudina aizliegt pilsētas centra ielās pārvietoties ar džipiem, vēsta The Guardian.

Pēc notikušā policija sākusi izmeklēšanu, un 42 gadus vecajam Porsche Macan vadītājam draud apsūdzības noslepkavošanā aiz neuzmanības. Tiek ziņots, ka vīrietis braucis agresīvi - apdzinis pie luksofora stāvošas automašīnas, bet nesavaldījis savu spēkratu un notriecis vairākus cilvēkus.

Bojā gāja trīs pieaugušie - 29 gadus vecs brits, jauns spānis, 64 gadus veca sieviete un viņas trīs gadus vecais mazdēls.Pagaidām vēl nav noskaidroti visi notikušā apstākļi, taču zināms, ka traģēdija notika zonā, kur atļautais braukšanas ātrums bija 30 kilometri stundā.

Šoferis pašlaik atrodas slimnīcā - viņš triecienā guva galvas savainojumu. Nav izslēgts, ka vīrietis mirkli pirms negadījuma ķērusi sirdstrieka.

Stefans fon Dāzels, Berlīnes Mites rajona mērs, pēc notikušā pauda viedokli, ka "tankiem pielīdzināmiem džipiem nav vietas pilsētas centrā, jo jebkura neliela autovadītāja kļūme apdraud cilvēku dzīvības. Šīs mašīnas arī ir "klimata slepkavas". Tās ir drauds pat tad, kad nav iesaistītas negadījumos."

Zaļo partijas pārstāvis Bundestāgā Olivers Kiršers mudinājis noteikt automašīnu izmēra ierobežojumus arī citu pilsētu centrālajos rajonos. "Labākais risinājums būtu nacionāla līmeņa likums, kas ļautu vietējām pašvaldībām noteikt automašīnu izmēra ierobežojumus," uzskata Kiršers.

Tikmēr džipu un krosoveru popularitāte Vācijā turpina pieaugt - augustā šīs klases spēkrati kļuva par Vācijā populārākajiem pirmo reizi reģistrētajiem transportlīdzekļiem. 

Top komentāri

Pareizi...
P
Rīgas centrā arī jāaizliedz iebraukt,tiem krāniņa pagarinātājiem !
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Pēc katra negadījuma - konkrētu aizliegumu! Ja kāds izkrīt pa logu - aiznaglot logus, ja kāds noslīkst dīķi - aizbērt dīķi, ja kāds palaiž smaku - aizšūt tūpli! Visiem ! Mēs kontrolējam visu!!!
sarkano hobijs
s
Visu tik aizliegt. Kad viens angelas viesis uzspers gaisā bumbu, iepakotu bērnu ratos, aizliegs arī tos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits