Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Podoļaks: Ukraina izslēdz pamieru un teritoriālu piekāpšanos Krievijai

Ukraina izslēdz iespēju piekrist pamieram ar Krieviju un nepieņems nevienu vienošanos ar Maskavu, kas ietvertu atteikšanos no Ukrainas teritorijām, intervijā ziņu aģentūrai Reuters paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Viņš norādīja, ka Ukrainas nostāja kļūst arvien nelokāmāka, un uzsvēra, ka piekāpšanās negatīvi ietekmētu Ukrainu, jo Krievija pēc jebkāda pārtraukuma karadarbībā uzbruktu vēl negantāk.

"Karš [pēc kaut kādas piekāpšanās] nebeigsies. Pēc laika krievi ar jaunu intensitāti papildinās savus ieročus, karavīru skaitu un strādās pie savām kļūdām, nedaudz modernizēsies, atlaidīs daudzus ģenerāļus (..). Un viņi sāks jaunu ofensīvu, vēl asiņaināku un apjomīgāku," uzskata Podoļaks.

Viņš noraidīja kā "ļoti dīvainus" Rietumos izskanējušos aicinājumus uz steidzamu pamieru, kas ietvertu Krievijas spēku palikšanu teritorijās, kuras viņi ir okupējuši Ukrainas dienvidos un austrumos.

"Krievijas spēkiem ir jāpamet valsts un pēc tam miera process atkal varēs atsākties," uzsvēra Podoļaks.

Būtu labi, ja Eiropas un ASV politiķi saprastu, ka Krieviju nevar atstāt pusceļā, jo tajā uzplauks revanšistisks noskaņojums un tā kļūs arvien nežēlīgāka, norādīja Podoļaks.

"Viņi ir jāsakauj, viņiem jāpiedzīvo sāpīga sakāve," uzsvēra Podoļaks.

Pagājušajā nedēļā viņš paziņoja, ka Ukrainas sarunas ar Krieviju ir apturētas līdz Krievija spēs objektīvi novērtēt situāciju.

"Atšķirībā no mums viņi 82 kara dienās tā arī nav sapratuši, ka situācija Ukrainā vispār nav tāda, kāda tā bija sākumā, viņi turpina šantažēt, kaut kādas pozīcijas publiski izrunā. Viņiem visu laiku ir kaut kādas pretenzijas pret Ukrainu, viņi dzīvo pasaulē kur it kā ir "ukraiņu nacisms". Pasaulē jau ir zināms, ka šodien eksistē tikai viena tipa nacisms - Krievijas. Šķiet, paies zināms laiks, lai mēs nopietnāk ķertos pie šīs problēmas. Krievijas denacifikācijas problēmas sarunu procesa ietvaros," sacīja Podoļaks

Process ir apturēts, bet tas nenozīmē, ka puses galu galā nesēdīsies pie sarunu galda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits