Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Polijā notiek Eiropas Savienības valstu ministru krīzes samits

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu finanšu ministri un centrālo banku baņķieri ceturtdienas vakarā Polijā atklāja trīs dienu sanāksmi, kurā tiks pārrunāta pašreizējā parādsaistību krīze un situācija Grieķijā.

Sanāksme tiek rīkota laikā, kad finanšu tirgos aizvien palielinās bažas par iespējamu Grieķijas bankrotu vai pat tās izstāšanos no eirozonas.

Šīs pārrunas ir arī nozīmīgas ar to, ka tām piektdien pievienojās ASV finanšu ministrs Timotijs Geitners pēc tam, kad prezidents Baraks Obama izteica aicinājumu ES atrisināt nu jau 18 mēnešus ilgušo krīzi.

Tikmēr starptautiskie revidenti ir pārtraukuši Grieķijas budžeta pārbaudi, līdz Atēnas spēs pierādīt, ka tiek īstenotas pietiekams reformas, lai uzlabotu valsts finansiālo stāvokli.

Tāpat nesaskaņas 17 eirozonas valstu starpā izraisījusi Somijas prasība Grieķijai nodrošināt skaidras naudas garantu pirms turpmāku aizdevumu saņemšanas un Slovākijas atteikšanās veikt drīzu parlamenta balsojumu par otras aizdevuma programmas ratificēšanu.

Šīs domstarpības arī apgrūtinājušas iespēju realizēt 21. jūlijā notikušajā eirozonas līderu samitā panākto vienošanos paplašināt Eiropas Finanšu stabilitātes fondu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits