Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Polija sāk evakuēt savus un citu ES valstu pilsoņus no Ķīnas

Jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ Polija sākusi evakuēt savus un citu Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņus no Ķīnas, piektdien paziņojusi Polijas nacionālā aviokompānija LOT, kas šim nolūkam nosūtījusi pasažieru lidmašīnu uz Pekinu.

"Lidmašīna piektdien lidos no Varšavas uz Pekinu un atvedīs Ķīnā palikušos LOT apkalpes locekļus un citus Polijas un ES pasažierus, kur izlems atgriezties," paziņoja aviokompānija.

LOT ir apturējusi visus lidojumus uz Ķīnu vismaz līdz 9.februārim, bet izpildīs Polijas valdības lūgumus evakuēt vēl citus cilvēkus, ja tas būs nepieciešams.

Polijas veselības ministra vietnieks Valdemārs Kraska šodien paziņoja, ka valdība organizē 31 poļa evakuāciju no slimības epicentra Ķīnas pilsētas Uhaņas.

Viņš sacīja, ka lidojums tiks noorganizēts tuvākajās dienās, un lidmašīna vispirms lidos uz Franciju un pēc tam uz Poliju.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā, kur miruši jau 213 cilvēki, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 9692, liecina Ķīnas valdības sniegtā informācija.

Kraska sacīja, ka aizdomās par iespējamo inficēšanos ar vīrusu Polijas slimnīcās tiek novērots ducis vai vairāk cilvēku, un vēl vairāk nekā 500 cilvēku tiek novēroti ārpus slimnīcām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits