Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Polija slēgs robežas ārvalstu pilsoņiem

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija slēgs savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturēs aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm, piektdien paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

Polijā apstiprināti vismaz 68 inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu, tai skaitā divi nāves gadījumi. Otrs mirušais, par kuru paziņots piektdienas vakarā, bija 73 gadus vecs vīrietis, kurš bija hospitalizēts Vroclavā un kuram jau bija citas veselības problēmas.

"Vairums gadījumu, kas izplatījuši koronavīrusu Polijā, ir importēti gadījumi. Mēs nevēlamies, lai koronavīruss dodas mūsu virzienā bariem," sacīja premjers.

Polijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kas atgriezīsies no ārvalstīm, divas nedēļas būs jāpavada karantīnā, paziņoja iekšlietu ministrs Mariušs Kamiņskis.

Ierobežojumi stāsies spēkā pusnaktī no sestdienas uz svētdienu.

Čārterreisu lidmašīnām ar tūristiem tiks atļauts atgriezties valstī. Polijas aviokompānija LOT paziņoja, ka atcels visus starptautiskos avioreisus no Polijas un Ungārijas.

Uz Polijas robežām ar citām Šengenas zonas valstīm tiks atjaunota robežkontrole uz 10 dienām. Šī robežkontrole var tikt pagarināta vispirms par 20 dienām, bet pēc tam - par vienu mēnesi. Būs atvērti tikai atsevišķi robežkontroles punkti, sacīja iekšlietu ministrs.

Amatpersonas uzsvēra, ka robežas paliks atvērtas preču plūsmai un ka iekšzemes pasažieru transports turpinās darboties.

Polija arī slēgs mazumtirdzniecības veikalus supermārketos, izņemot aptiekas, pārtikas veikalus, veselības un skaistuma preču veikalus, ķīmiskās tīrītavas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumus.

No sestdienas tiks slēgti klubi, kazino, bāri, krodziņi un restorāni, tomēr preču piegādes tiks atļautas.

Tiks aizliegtas arī jebkādas pulcēšanās ar vairāk nekā 50 cilvēkiem, tostarp baznīcās.

"Šie ir grūti lēmumi, bet tie ļaus mums izvairīties no vēl grūtākiem laikiem," sacīja Moraveckis. Viņš teica, ka dažas Rietumvalstis pārāk vēlu ieviesušas šādus pasākumus un Polija grib izvairīties no sekošanas tām.

"Šis ir pēdējais brīdis izlēmīgai rīcībai. Nav laika puspasākumiem," preses konferencē sacīja veselības ministrs Lukašs Šumovskis.

"Mums vēl ir iespēja palēnināt koronavīrusa izplatīšanos (..) ja mēs rīkojamies saprātīgi un atbildīgi un saglabājam mieru."

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Kā ar caurbraucošajiem auto?
K
?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits