Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Polijas prezidents apsūdz Putinu vēsturiskās patiesības sagrozīšanā

Polijas prezidents Andžejs Duda pārmetis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam melu izplatīšanu un vēsturiskās patiesības sagrozīšanu.

Duda trešdien intervijā britu laikrakstam The Financial Times sacīja, ka Putina centieni zināmu daļu atbildības par Otrā pasaules kara izraisīšanu novelt uz Poliju, ir "pilnīga vēsturiskās patiesības sagrozīšana".

Polijas prezidents norādīja, ka "tā ir ideoloģija, sava veida pēcstaļinisma revizionisms".

Jau ziņots, ka Putins decembrī apsūdzēja Rietumvalstis un Poliju par Otrā pasaules kara izcelšanos, norādot uz dažādiem līgumiem, kas bija noslēgti ar nacistisko Vāciju pirms šī kara sākuma 1939.gadā.

"Citi apgalvo, ka tas ir propagandā balstīts hibrīdais karš (..). Citi eksperti saka, ka Putina vārdi tiek izmantoti iekšpolitiskās propagandas mērķiem. Mums nav atšķirības. Mums nozīmīgs ir tas, ka pasaulē tiek izplatīti vēsturiski meli. Un mēs noteikti nevaram to akceptēt," sacīja Duda.

Polijas prezidents šomēnes paziņoja, ka nepiedalīsies trešdien paredzētajā Pasaules Holokausta forumā Jeruzalemē, jo pasākuma organizatori viņam nav atļāvuši teikt runu, atšķirībā no Vācijas, Francijas un Krievijas līderiem.

Duda norādīja The Financial Times, ka organizatoru lēmumu neatļaut viņam teikt runu nav izraisījis kāds saspīlējums Polijas un Izraēlas attiecībās, un forumu Jeruzalemes memoriālā Yad Vashem neorganizē Izraēlas valsts.

Taču viņš norādīja, ka, ņemot vērā Putina nesenos izteikumus un faktu, ka Krievijas līderis forumā teiks runu, bet viņš nē, nedošanās uz šo pasākumu ir protests pret Putina mēģinājumiem sagrozīt vēsturisko patiesību.

Duda intervijā arī brīdināja neatvieglot sankcijas, ko Eiropas Savienība (ES) piemēroja Krievijas enerģētikas, finanšu un aizsardzības sektoriem pēc tam, kad Krievija 2014.gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

"Ir absolūti nepieņemami, ka 21.gadsimtā Krievija ar spēku pārbīda robežas Eiropā," uzsvēra Duda.

"Mēs neatbalstām politiku, kas var novest pie mēģinājumiem atvieglot sankcijas vai tās atcelt (..). Mēs uzskatām, ka šāda uzvedība tikai iedrošinās Krievijas agresīvo uzvedību, kā parādījuši pēdējie 12 gadi, sākot ar Krievijas uzbrukumu Gruzijai 2008.gadā," sacīja Duda.

 

Top komentāri

Tēvzemes Sargs
T
Tieši Kremļa krievfašisti ar caru Putinu priekšgalā sagroza un grib izmainīt vēsturi!Nepūlieties,necentieties-visa Brīvā Pasaule zina patiesību!
Pepe
P
Kāpēc raksts ilustrēts ar fotogrāfiju, kurā redzams Polijas parlamenta augšpalātas, senāta, priekšsēdētājs Tomašs Grodzkis, nevis Polijas prezidents Andžejs Duda? Grodzkis rakstā nemaz nav pieminēts.
Uldis
U
Tiko Polijas prezidents nebūs vairs prezidents ES PERSONĪGI FINANSĒŠU GRUPU KURA VIŅU SALAUZ;IS LUPATU LĒVEROS TO ASV KĀJSTARPI .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits