Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Putins: Viendzimuma laulību legalizēšana Francijā varētu ietekmēt Krievijas bērnu adopciju uz šo valsti

Viendzimuma laulību legalizēšana Francijā un citās rietumvalstīs varētu ietekmēt Krievijas bērnu adopciju uz šīm valstīm, piektdien pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Es uzskatu, ka ir pilnīgi pareizi veikt izmaiņas attiecīgajos dokumentos. Tas ir aktuāls jautājums, un mums par to ir jādomā," tiekoties ar likumdevējiem, piektdien uzsvēra Kremļa saimnieks. "Mums ir jāreaģē uz to, kas notiek ap mums. Mēs cienām savus partnerus, taču lūdzam tos cienīt Krievijas kultūras tradīcijas, kā arī ētiskās, likumīgās un morālās normas."

Kā vēsta ziņu aģentūra Interfax, šādi Putins atbildējis uz kāda deputāta jautājumu par Francijas parlamentā pieņemto likumprojektu, kas legalizē viendzimuma pāru laulības un piešķir šiem pāriem tiesības adoptēt bērnus.

Pērn jau Krievijas parlaments izpelnījās asu kritiku, aizliedzot bērnu adopciju uz ASV. Šādi Maskava atbildēja uz Savienotajās Valstīs pieņemto "Magņitska likumu", ar kuru tika noteiktas sankcijas Krievijas amatpersonām, kas tiek vainotas cilvēktiesību pārkāpumos.

1993.gadā pēc Padomju Savienības sabrukuma Krievijā tika legalizēts homoseksuālisms, taču tikai 1999.gadā to pārtrauca klasificēt kā garīgu saslimšanu.

Krievijas parlaments šobrīd skata likumprojektu par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu nepilngadīgo vidū. Homoseksuālisma propagandas aizliegums jau ir spēkā Sanktpēterburgā, Rjazaņas, Arhangeļskas un Kostromas apgabalos, kā arī Novosibirskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits