Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Referendums par Lielbritānijas palikšanu ES notiks 23.jūnijā

Lielbritānijā premjerministra Deivida Kamerona solītais referendums par valsts dalību Eiropas Savienībā (ES) notiks 23.jūnijā, par Kamerona vēstīto ziņo BBC.

Kamerons uzsvēris, ka Briselē divas dienas ilgušajās grūtajās sarunās panākti kompromisa risinājumi valsts dalības turpināšanai šajā savienībā, tāpēc viņš centīsies panākt, lai vairums referenduma dalībnieku nobalsotu par neizstāšanos no ES. Par Briselē runāto viņš jau sestdien vēstījis valdības locekļiem un pēc tam arī darīja zināmu, ka guvis valdības atbalstu panāktajam kompromisam sarunās ar citu ES valstu vadītājiem. Tad viņš arī apstiprinājis referenduma datumu.

Jau vēstīts, ka vienošanās paredz iespēju septiņus gadus ierobežot sociālos pabalstus viesstrādniekiem no citām ES dalībvalstīm.

Panākta arī vienošanās par bērnu pabalstu ierobežošanu gadījumos, ja viesstrādnieku atvases dzīvo citā valstī. Uz personām, kas pabalstus saņem jau šobrīd, ierobežojumus varēs attiecināt no 2020.gada, bet uz jaunajiem pabalstu pieprasītājiem šie ierobežojumi tiks attiecināti, līdzko spēkā stāsies attiecīgs Lielbritānijas likums.

Apvienotā Karaliste izcīnījusi arī tiesības īstenot ārkārtas pasākumus Londonas finanšu sektora aizsardzībai.

Tomēr Kameronam vēl jāpārliecina gan eiroskeptiķi paša partijas rindās, gan britu sabiedrība, ka panāktā vienošanās patiesi mainīs Lielbritānijas attiecības ar Briseli.

Eiroskeptiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs jau paziņojis, ka Kamerona panāktā vienošanās "nav pat tā papīra vērta, uz kuras tā uzrakstīta".

"Šī vienošanās, kuru viņš panācis, nerisina fundamentālos jautājumus, kas rūp tautai," Londonā uzrunājot aptuveni 1500 cilvēku lielu izstāšanās atbalstītāju auditoriju, norādīja Farāžs.

Eiroskeptiķi uzsver, ka vienošanās joprojām liedz Lielbritānijai bloķēt nevēlamas ES tiesību normas vai ierobežot imigrāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits