Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Serbijā un Bosnijā aizturēti pusaudži par viltus spridzināšanas draudiem

Izmeklējot viltus spridzināšanas draudus reģionā, policija Serbijā un Bosnijā piektdien identificējusi trīs pusaudžus, paziņojušas amatpersonas.

Serbijā šogad dažādām iestādēm tika nosūtīti vairāk nekā divi tūkstoši ziņu ar viltus spridzināšanas draudiem. Arī Bosnijā un Melnkalnē skolas un iestādes saņēma līdzīgus draudus.

Aizdomās par draudu izteikšanu tika identificēti un atrasti divi 14 gadu un 15 gadus veci jaunieši Belgradā, un vēl viens nepilngadīgais tika atrasts netālu no Bosnijas pilsētas Tuzlas.

Pusaudži izmantoja spēļu platformas, lai nosūtītu viltus draudus skolām, kurās viņi mācās, atklāja policija. Jaunieši arī "apmainījās ar pieredzi par to, kā tiešsaistē aizsargāt anonimitāti", teikts policijas paziņojumā.

Lai gan visi spridzināšanas draudi izrādījās viltus, tie izraisīja masveida traucējumus, jo skolas nācās evakuēt.

Nesen pēc draudu izteikšanas tika evakuēti Serbijas valsts raidorganizācijas RTS biroji. Draudus saņēma arī tirdzniecības centri un sporta objekti.

Policija ir izvirzījusi apsūdzības nepilngadīgajiem par "panikas izraisīšanu" un plāno izvirzīt apsūdzības viņu vecākiem par nolaidību.

Spridzināšanas draudi Serbijā kļuva par biežu parādību pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā, un galvenais mērķis bijusi Belgradas lidosta, traucējot gaisa satiksmi vienā no retajām Eiropas valstīm, kur Krievijas pilsoņi var ceļot bez vīzas.

Serbijas premjerministre Ana Brnabiča šomēnes paziņoja, ka valdība strādā pie jauna protokola šādu situāciju risināšanai, taču pagaidām sīkāka informācija nav pieejama.

Pagājušajā nedēļā, tikai dažas dienas pirms parlamenta un pašvaldību vēlēšanām Serbijā, par viltus spridzināšanas draudu sūtīšanu tika aizturēti četri cilvēki - trīs Serbijā un viens Čehijā.

Policija šos draudus raksturoja kā "sava veida īpašu psiholoģisko karu un mēģinājumu destabilizēt Serbiju".

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka Serbijas skolās ir izvietoti 2500 policistu, kuri saņems īpašu apmācību, kā rīkoties šādu draudu gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits