Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šolcs mudina pasaules sabiedrību pastiprināt spiedienu pret Putinu

Pasaules sabiedrībai ir jāpalielina spiediens pret Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, lai panāktu, ka viņš aptur karu Ukrainā, Hamburgā pirmdien forumā Dialogs ar pilsoņiem sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

"Es izdarīšu visu, lai mēs būtiski pastiprinātu spiedienu, un Krievijas prezidents galu galā saprastu, ka viņš nevar vienkārši teikt: "Es turpināšu, līdz nebūšu sasniedzis savu mērķi, neraugoties uz to, cik daudz dzīvību, arī paša karavīru dzīvību, tas maksās"," sacīja kanclers.

"Ir nepieciešams darīt visu iespējamo, lai karš beigtos un Ukraina varētu aizstāvēt savu vienotību un neatkarību," norādīja Šolcs.

Kanclers atzinīgi izteicās par starptautiskajām sarunām politisko padomnieku līmenī, kas vispirms notika Dānijā, bet pēc tam Saūda Arābijā, kurām pievienojās arī Ķīnas, Dienvidāfrikas un Brazīlijas pārstāvji.

"Tas pagaidām vēl nav atrisinājuma solījums. Šajā situācijā ir grūti pateikt, ka mums ir cerība, Bet es uzskatu, ka tas ir ceļš," viņš sacīja.

Putins ar prieku paņemtu Eiropas karti, pildspalvu, uzzīmētu līniju un teiktu: "Tas - jūsu, tas - mūsu." Un tad būtu ļoti apmierināts, jo tā viņš iztēlojās pasauli, skaidroja Vācijas valdības vadītājs.

"Bet es uzsveru - tas nevar būt pareizi, ka lielāks kaimiņš saka, ka viņam tagad ir vajadzīga tavas teritorijas daļa. Konflikta būtība ir, ka runa patiesībā ir par valsts iekarošanu, ne par ko citu," uzsvēra Šolcs, norādot, ka partneri centušies no tā izvairīties.

Ukrainā šobrīd ir ārkārtīgi daudz postījumu, visur ir mīnas, ārkārtīgi daudz cilvēku gājuši bojā, ekonomika ir izpostīta, atgādināja kanclers.

"Bet viņu (Putinu) tas viss neinteresē, jo kaut kur vēstures mācību grāmatās rezultātā ir jābūt ierakstītam - viņš savu valsti padarīja diženu," sacīja Šolcs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits