Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijas premjers izsludina ārkārtas vēlēšanas

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess piektdien izsludinājis pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas 28. aprīlī, kas būs jau trešās mazāk nekā četru gadu laikā. "No divām iespējām - nedarīt neko un turpināt bez budžeta vai dod spāņiem vārdu - es izvēlos otro," reportieriem pavēstīja Sančess.

Kā ziņots, Spānijas parlaments, opozīcijā esošajām labējām partijām balsojot pret un kataloņu separātistiem, trešdien noraidīja premjerministra Sančesa vadītās mazākuma valdības sagatavoto 2019. gada budžeta projektu. Par budžeta bloķēšanu kopumā balsoja 191 no 350 parlamenta deputātiem.

Kā liecina vairāku aptauju rezultāti, Sančesa vadītie sociālisti vēlēšanās iegūs visvairāk balsu, tomēr parlamentā nespēs nodrošināt vairākumu, arī ne ar kreisās partijas Podemos (Mēs varam) atbalstu.

Aptauju dati arī liecina, ka vairākumu varētu nodrošināt konservatīvā Tautas partija (PP), labēji liberālā partija Ciudadanos (Pilsoņi) un galēji labējā partija Vox (Balss), kas nostiprinājušas pozīcijas, pateicoties stingrajam kursam pret katalāņu separātismu.

Tas varētu novest pie tā, ka tiek izveidota PP un Ciudadanos koalīcijas valdība ar Vox atbalstu, kā tas pēc decembra vēlēšanām ir noticis Andalūzijas reģionā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits