Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Tadžikistānā pēc tiesas lēmuma atbrīvoti notiesātie Igaunijas un Krievijas lidotāji

Tadžikistānas Hatlonas apgabala tiesas kasācijas komisija Kurgontepas pilsētā otrdien nolēma samazināt Igaunijas un Krievijas lidotājiem piespriesto cietumsodu, un viņi atbrīvoti tiesas zālē.

Kasācijas komisija nolēma samazināt pilotiem piespriesto astoņarpus gadu cietumsodu līdz divarpus gadiem. Taču saskaņā ar spēkā esošo amnestiju sods tika samazināts vēl par diviem gadiem. Tā kā lidotāji pusgadu bija pavadījuši apcietinājumā, viņi tika atbrīvoti tiesas zālē un aizvesti no Kurgontepas Krievijas vēstniecības automašīnā. Tomēr tiesas lēmums par abu lidmašīnu konfiskāciju atstāts spēkā.   

Hatlonas apgabala Kurgontepas pilsētas tiesas spriedumu bija pārsūdzējuši gan piloti, kas pieprasīja viņus atzīt par nevainīgiem, gan arī prokuratūra, kas pieprasīja sodu mīkstināt.

Jau ziņots, ka Krievijas aviokompānijas Rolkan Investments lidmašīnu pilotiem Igaunijas pilsonim Aleksejam Rudenko un Krievijas  pilsonim Vladimiram Sadovņičijam  Tadžikistānas dienvidu Hatlonas apgabala tiesa 8.novembrī piesprieda astoņu ar pusi gadu ieslodzījumu par starptautisko gaisa satiksmes noteikumu pārkāpšanu, valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu un kontrabandu, kā arī nolēma konfiscēt abas lidmašīnas.

Rudenko un Sadovņičijs tika aizturēti 12.martā pēc divu Krievijas aviokompānijas Rolkan Investments lidmašīnu An-72 nolaišanās Kurgontepas lidostā, kas atrodas apmēram 80 kilometrus uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Dušanbes. Piloti pēc nolaišanās tika aizturēti un atradās mājas arestā viesnīcā līdz 12.maijam, kad pārējie apkalpes locekļi tika atbrīvoti, bet Rudenko un Sadovņičijam tika izvirzītas apsūdzības.

Lidmašīnas nolaidās  Tadžikistānā ceļā uz Krieviju  no Afganistānas, kur tās bija veikušas vietējos aviopārvadājumus pēc humānās palīdzības organizāciju pasūtījuma. Piloti sacīja, ka viņiem bijusi mutiska vienošanās ar  Tadžikistānas aviācijas iestādēm par tranzīta nolaišanos un degvielas uzpildīšanu, bet pēc nolaišanās uzsākšanas viņi saņēmuši aizliegumu to darīt.

Piloti, atsaucoties uz Starptautisko gaisa kodeksu, lūdza atļauju veikt ārkārtas nolaišanos, ko viņiem nevarēja aizliegt. Viņi bija nobažījušies par to, ka varētu nepietikt degvielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits