Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa atbalsta vides aktīvistus - atsevišķos Berlīnes rajonos dīzeļdzinēju spēkratiem liegs iebraukt

Berlīnes tiesa lēmusi par labu vides aktīvistiem, kuri iestājas par dīzeļdzinēju spēkratu kustības ierobežošanu Berlīnē - atsevišķos rajonos pilsētas centrā šādiem spēkratiem būs liegts iebraukt, vēsta Deutsche Welle.

Saskaņā ar tiesas lēmumu pilsētas vadībai ierobežojumi jāievieš līdz 2020. gadam, turklāt domei uzdots veikt izpēti ar mērķi noteikt, kuros rajonos vēl būtu jāievieš aizliegums iebraukt ar dīzeļdzinēju automašīnām. 

Tiesā ar šo prasību vērsās bezpeļņas organizācija Environmental Action Germany, kas jau iepriekš tiesājusies pret Vācijas iestādēm tā dēvētās dīzeļgeitas skandāla ietvaros. 

Pagaidām tiek lēsts, ka vides aktīvistu pieprasītie ierobežojumi ietekmēs aptuveni 200 tūkstošus spēkratu, tostarp sabiedriskā transporta un komerciālā transporta, kustību, savukārt atsevišķas Berlīnes amatpersonas jau oponējušas, ka ierobežojumu ieviešana tik īsā laika periodā neesot iespējama. 

Berlīnes domes sociāldemokrātu un zaļo koalīcija iecerējusi citas metodes, kā samazināt kaitīgo izmešu apjomu, piemēram, plānojusi līdz 2030. gadam pilsētas sabiedriskā transporta autoparku pilnībā nomainīt uz elektrodzinēju spēkratiem. Līdz tam laikam esošie dīzeļdzinēju autobusi tiks aprīkoti ar moderniem izplūdes gāzu filtriem. Pilsētas vadība tāpat iecerējusi vērienīgu veloinfrastruktūras paplašināšanu.

Jāatgādina, ka šā gada sākumā ar tiesas lēmumu atļauja ierobežot dīzeļdzinēju spēkratu kustību pilsētas centrālajos rajonos tika dota Štutgartes un Diseldorfas vadībai. Tomēr centienos izvairīties no tā, ka lielo pilsētu domēm masveidā tiek dotas šādas tiesības, Angelas Merkeles vadītā koalīcija vienojusies par "koncepciju tīram gaisam", kas paredz citus pasākumus kaitīgo izmešu apjoma ierobežošanai, nevis pilnīgu dīzeļdzinēju automobiļu kustības aizliegumu konkrētos rajonos. Jāatgādina, ka centieni ierobežot dīzeļauto apriti Vācijā nav populāri, jo šajā valstī šāda tipa spēkrati ir ļoti izplatīti.

Top komentāri

ļuļa
ļ
zaļie fašisti galīgi nojūgušies. visiem, kuri pieprasa šādus absurdus likumus, jāaizliedz lietot lauksaimniecības produktus vispār, jo lauksaimniecībā izmanto tikai dīzeli. un interesanti, kas ar pārtikas veikaliem? preces tak ar piegādā ar dīzeļauto.
ak vai
a
Savukārt vācu pilsētā Bückeburgā 27-gadīgs patvēruma meklētājs ir izvarojis 13-gadīgu meiteni. Meitene mācīja imigrantam vācu valodu, pārstāvot organizāciju, kas palīdz bēgļiem. Imigrants ieslēdza meiteni savā istabā un izvaroja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits