Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa par lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas kompensācijās pieprasa simtiem miljonu

ASV tiesa pērn decembrī nolēmusi, ka virs Austrumukrainas notriektā Malaysia Airlines aviolainera reisā MH17 bojāgājušo tuviniekiem pienākas 20 miljoni dolāru katram, atsaucoties uz tiesas materiāliem, vēstījusi Nīderlandes pārraide Zembla.

Tiesas prāvu pret prokrievisko Donbasa kaujinieku līderi un pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas aizsardzības ministru Igoru Girkinu, kurš atzīts par atbildīgo lidmašīnas notriekšanas lietā, uzvarējuši kopumā 25 bojāgājušo radinieki, kuriem kompensācijās pienākas kopumā 400 miljoni dolāru - 20 miljoni dolāru katra bojāgājušā tuviniekiem.

Ir gan skaidrs, ka šādu summu no Girkina neizdosies piedzīt, turklāt lietas izskatīšanas laikā Girkinu viņa miteklī Maskavā neesot izdevies sastapt.

"Runa nav par naudu. Milzīgās naudas summas pieteiktas ar mērķi pievērst šai lietai uzmanību visā pasaulē. Tas ir būtiski. Mērķis nekad nebija piedzīt šādu naudas summu, bet panākt taisnīgumu ģimenēm un atgādināt par šo briesmīgo traģēdiju, kam viņi izgājuši cauri," Nīderlandes TV pārraidei Zembla paudis notriektās lidmašīnas upuru tuvinieku advokāts Floids Vinsers.

Viena bojāgājušā māte atzinusi, ka ir apmierināti ar tiesas lēmumu.

"Mēs apzināmies, ka [šī summa] nevar tikt piedzīta. Tu nevari noplūkt pliku vistu. Šis ir vairāk simboliski un mēs nevaram to ignorēt," atzinusi sieviete.

Malaysia Airlines laineris reisā no Amsterdamas uz Kualalumpuru tika notriekta 2014. gada 17. jūlijā virs Austrumukrainas. Traģēdijā gāja bojā visi lidmašīnā esošie 298 cilvēki, ieskaitot 196 nīderlandiešus. Zināms, ka lidmašīna Boeing 777 notriekta, izmantojot BUK raķešu sistēmu.

Top komentāri

Nirnberga-2
N
Girkins ir atzīts par nacistu, kas arī bija jāizdara. Tāpat kā Bormanu tiesāja aizmuguriski, jo nebija zināms, kur viņš atrodas un vai vispār dzīvs.
Ha-ha
H
Kas ir, tas ir - nīderlandieši ir badīgi un alkatīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits