Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tusks: Polija ES paliek tikai naudas dēļ

Polijas labējā valdība var mēģināt panākt valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ja tā pārtrauks būt ES budžeta neto saņēmējvalsts, trešdien publicētā intervijā brīdināja Eiropadomes prezidents un Polijas ekspremjers Donalds Tusks.

"Partijai Likums un taisnīgums (PiS) labums no ES reducējas uz maksājumu bilanci, pilnībā ignorējot citus labumus, tādus kā kopīgais tirgus, tiesiskā kārtība, drošības garantijas un tā tālāk," intervijā nedēļas izdevumam Tygodnik Powszechny skaidroja liberālais ekspremjers.

"Kamēr mēs neesam neto maksātājvalsts, viņiem spēle ir tā vērta. Tāpēc es viegli varu iztēloties situāciju, kurā, ja Polija kādu dienu būs neto maksātājvalstu vidū, Polijas valdība izlems, ka ir pienācis laiks vaicāt poļiem, vai viņi joprojām vēlas, lai Polija būtu ES, un tad smagi strādās, lai viņi nonāktu pie secinājuma, ka dalībai blokā ir jāsaka ardievas."

Kā sacīja Tusks, pagājušajā mēnesī tā "visiem bija bēdīga diena", kad Brisele aktivizēja ES līguma 7.pantu saistībā ar procesiem Polijā, kas atbilstoši Briseles redzējumam ir "sistēmiski draudi" Polijas tiesu varai no labējās valdības puses.

"PiS vēl var šo krīzi izbeigt, atsakoties no izmaiņām tiesu varā," piebilda ekspremjers.

"Briselē joprojām liels cerības - es neteikšu ticības, jo tā, diemžēl, jau ir pagaisusi - atlikums, ka Polija tomēr paliks ES," rezumēja Tusks.

Top komentāri

Vai
V
kāds pamanīja, ka delft.lv ir ielicis propagandas rakstu par basketbolisti Niedolu un aktīvi dzēš komentārus un bloķē normālus cilvēkus? Apsveicu visus Atmodas un barikāžu dalībniekus tieši par to mēs cīnījāmies - kad nenormālības pasludina par normu un ārvalstu sponsorētas NVO ar mediju palīdzību iznīcina visas tradicionālās vērtības...
reptilis
r
Nu,ja poļi jau nav stulbi....kāpēc tika dibināta ES ?? ...vai ,lai veiksmīgi sadarbotos ekonomikā ...vai lai iznīcinātu valstis? ES ""kodols""jau izlēmis citu vietā - būs ESVR jeb PSRS 2...lai dzīvo tautu draudzība un Pasaule bez robežām...urā ,biedri!
rekur
r
Valstis nav iznīcinātas, bet ir iedauzītas nacionālās ekonomikas. Visās Austrumeiropas valstīs, izņ. Poliju un Čehiju, praktiski iznīcināta visa rūpniecība. Rietum.E. ražotājiem nav vajadzīgi konkurenti-ražotāji. Šobrīd notiek Ukrainas rūpniecības iznīcināšana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits