Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tusks: Tirdzniecības kari ir slikti un viegli zaudējami

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumiem, trešdien sacīja, ka tirdzniecības kari ir slikti un viegli zaudējami.

Tāpat Tusks ierosināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem rīkot ārkārtas debates par tirdzniecības jautājumiem 22.-23.martā Briselē plānotajā samitā.

"Prezidents Tramps nesen teica un es citēju - "tirdzniecības kari ir labi un viegli uzvarami"," preses konferencē Luksemburgā sacīja Tusks. "Taču patiesība ir gluži pretēja - tirdzniecības kari ir slikti un viegli zaudējami," uzsvēra Eiropadomes prezidents.

"Tāpēc es paužu stingru ticību, ka šobrīd ir laiks politiķiem abās Atlantijas okeāna pusēs rīkoties atbildīgi," sacīja Tusks.

Viņš brīdināja, ka Trampa iecere var novest pie "nopietnām tirdzniecības nesaskaņām" starp Vašingtonu un pārējo pasauli, tostarp ES.

ES trešdien jau paziņoja, ka vērsīsies ar pretpasākumiem pret tādiem ASV produktiem kā zemesriekstu sviestu, apelsīnu sulu un burbonu, ja Tramps ieviesīs paredzētos tērauda un alumīnija muitas tarifus.

Tramps, tiekoties Baltajā namā ar metālrūpniecības uzņēmu vadītājiem, pagājušajā nedēļā teia, ka gatavojas šonedēļ parakstīt rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un par desmit procentu tarifa piemērošanu alumīnija importam.

Top komentāri

bet
b
Eiropa lieliski iztiks bez svešā zemesriekstu sviesta, apelsīnu sulas un burbona. Amerika lieliski iztiks bez svešā tērauda un alumīnija. Beigu beigās visi būs laimīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits