Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ungārija slepkavas apžēlošanas dēļ izsaka protestu Azerbaidžānai

Ungārijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Žolts Nemets svētdien Azerbaidžānas vēstniekam Budapeštā izteicis oficiālu protestu saistībā ar Baku lēmumu apžēlot armēņu virsnieka slepkavu Ramilu Safarovu.

Ungārija uzskata, ka Safarova apžēlošana ir nepieņemama, teikts ministrijas mājas lapā izvietotajā paziņojumā. Turklāt Ungārija arī apsūdz Azerbaidžānu, ka tā pārkāpusi vienošanos, kurā bija noteikts, ka Safarovam jāizcieš Azerbaidžānā viņam piespriestais mūža ieslodzījums un ka viņam ir tiesības pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, kad būs apritējuši 25 gadi kopš viņa apcietinājuma sākuma.

Safarovs ar cirvi nogalināja armēņu virsnieku Gurgenu Margarjanu 2004.gadā Budapeštas militārajā akadēmijā, kur Kaukāza kaimiņvalstu militārpersonas apmeklēja NATO organizētos angļu valodas kursus.

Safarovam Ungārijā bija piespriests mūža ieslodzījums, bet piektdien Ungārijas varasiestādes viņu izdeva Azerbaidžānai, kur viņš tika nekavējoties apžēlots un atbrīvots no soda izciešanas. Safarovs savu apžēlošanu nodēvēja par "taisnīguma triumfu".

Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans piektdien pavēstīja, ka slepkavas izdošanas dēļ Armēnija aptur diplomātiskās attiecības ar Ungāriju. Safarova izdošanu Azerbaidžānai nosodījušas ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits