Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Uzbrucējs Parīzes centrā nogalinājis cilvēku, četri ievainoti

Sestdienas vakarā kāds uzbrucējs, izmantojot nazi, Francijas galvaspilsētā Parīzē nogalināja vienu un ievainoja četrus cilvēkus, ziņo britu medijs BBC.

Uzbrucējs, kura personība vēl nav noskaidrota, tika sašauts un mira no gūtajiem ievainojumiem. 

Divi no ievainotajiem ir smagā stāvoklī, vēsta BBC. Uzbrukums notika Parīzes centrā, kur apgrozās liels skaits vietējo iedzīvotāju un tūristu.

Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons tviterī nosodīja “pretīgo uzbrukumu”, kā arī atzinīgi novērtēja “policijas spēku, kuri neitralizēja uzbrucēju, aukstasinīgo un ātro reakciju”.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums Islāma valsts, kura propagandas atzars Amaq ziņoja, ka to sarīkojis viens no šī grupējuma “kareivjiem”. Šāds formulējums ir tipisks, Islāma valstij uzņemoties atbildību par tās inspirētiem uzbrukumiem neatkarīgi no tā, vai grupējumam bijusi tieša saistība ar uzbrucēju.

Prokurori paziņoja, ka ir sākta terorakta izmeklēšana, un atsaucās uz aculiecinieku teikto, ka uzbrucējs kliedzis “Allāhu akbar”.

Francijas prezidents Emanuels Makrons reaģēja uz notikušo, tviterī ierakstot, ka “Francija atkal maksājusi asins cenu, bet ne par collu nepiekāpsies brīvības ienaidniekiem”.

"Franču tautas vārdā es apsveicu policistu drosmi, kuri neitralizēja teroristu," tvītoja Makrons.

Policistu arodbiedrības amatpersona Luaks Travērs paziņoja telekanālam BFMTV, kas uzbrucējs mēģināja uzbrukt arī policistiem, kas ieradās notikuma vietā. Policisti sākumā mēģināja viņu savaldīt ar elektrošoka ierīci, bet pēc tam bija spiesti atklāt uguni, sacīja Travērs.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips tviterī rakstīja, ka policija demonstrējusi “ievērojamu” prasmi, likvidējot uzbrucēju deviņas minūtes pēc ziņas saņemšanas par notiekošo.

"Deviņu minūšu laikā pēc pirmā telefonzvana uzbrucējs tika neitralizēts," tvītoja Filips. "Mūsu policijas spēki ir atkal demonstrējuši savu ievērojamo prasmi un spēju iejaukties."

"Francija ir absolūti apņēmusies nekādi nepadoties draudiem, kurus uzbrucēji tai mēģina uzspiest," premjers piebilda.

Parīzes mērs Anna Idalgo tviterī paziņoja, ka policijas "aukstasinība, drosme un profesionālisms atkal ļāva izglābt cilvēku dzīvības."

Aculiecinieki sacījuši, ka policija no sākuma centās apturēt uzbrucēju ar elektrošoka iekārtām, taču, kad tas neizdevās, viņi izmantoja dienesta ieročus. 

Uzbrukumu redzējušie medijiem stāstīja par paniku un haosu, kas radās, kad cilvēki centās patverties kafejnīcās un veikalos. 

papildināta visa ziņa

Top komentāri

bet
b
Nevajadzēja Krievijai okupēt Čečeniju un divus gadus tur karot, iznīcinot čečenu tautu, tad nebūtu problēmu ne Krievijai, ne citiem. Te pareizi rakstīja F.Engelss, ka okupācija agri vai vēlu vissmagāk skar pašus okupantus.
Jùdze
J
Francijà collas ieviestas?
???
?
Tādas čečenijas taču vairs nav . Ir krievelija .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits