Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vācijā 35 000 cilvēku protestē pret Covid-19 ierobežojumiem

Vācijā vairāk nekā 35 000 cilvēku pirmdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret Covid-19 ierobežojumiem, paziņoja policija.

Varas iestādes iepriekš bija reģistrējušas daudzas no šīm protesta akcijām, kas ir nepieciešams saskaņā ar Vācijas likumiem, bet citas demonstrācijas nebija apstiprinātas un tādējādi bija nelikumīgas.

Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālajā zemē gandrīz 12 000 cilvēku piedalījās protestos apmēram 20 pilsētās. Šī federālā zeme pēdējās nedēļās ir kļuvusi par šādu demonstrāciju centru.

Tīringenes federālajā zemē dažādos neapstiprinātos protestos piedalījās vairāk nekā 16 000 cilvēku. Tie lielākoties notika mierīgi, ja neskaita dažas nelielas sadursmes.

Saksijas-Anhaltes federālajā zemē apmēram 2500 cilvēku sapulcējās uz nereģistrētu demonstrāciju Magdeburgas pilsētā. Demonstranti Magdeburgā iesaistījās sadursmēs ar policiju, un varas iestādes ziņoja, ka viņi izlauzušies caur policijas kordoniem un apmētājuši policistus ar pudelēm un petardēm. 

Saksijas federālajā zemē ielās izgāja vairāki tūkstoši cilvēku, piedaloties nelikumīgos protestos. Šīs federālās zemes Lihtenšteinas pilsētā 14 policisti tika ievainoti demonstrantu uzbrukumos, pret kuriem policija vērsās ar piparu aerosolu, un 40 cilvēkiem tika izvirzītas apsūdzības par vardarbīgiem likumpārkāpumiem.

Bavārijas federālajā zemē apmēram 4200 cilvēku piedalījās gājienā Nirnbergā, aptuveni 2150 cilvēku apmeklēja nereģistrētu mītiņu Bambergā, kādi 900 cilvēki sapulcējās uz protestu Ansbahā un apmēram 800 - Baireitā. 

Daudzviet Bavārijā pašvaldības bija aizliegušas protesta pasākumus vai draudējušas piespriest naudassodus par neatļautu protestēšanu.

Bādenes-Virtembergas federālajā zemē protestos piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku, tai skaitā apmēram 2000 Frīdrihshāfenes pilsētā sarīkotā pasākumā, kas bija spontāni organizēts sociālajos medijos.

Berlīnē vairāki simti cilvēku pievienojās mītiņam pie raidsabiedrības ZDF studijas. 

Brandenburgas federālās zemes galvaspilsētā Potsdamā protestēja vairāki simti cilvēku. Notika arī pretdemonstrācija, kurā piedalījās Potsdamas mērs Maiks Šūberts, bet par tās dalībnieku skaitu nav ziņots.

Daudzi protestētāji pauda sašutumu arī par plānotu obligātas vakcinācijas likumu, kuru atbalsta jaunā Vācijas koalīcijas valdība.

Vācijā vakcinācijas aptvere ir nedaudz virs 71%. Daudzi no pilnīgi vakcinētajiem ir saņēmuši arī balstvakcīnas, bet 25,8% iedzīvotāju vispār nav vakcinēti pret Covid-19. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits