Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vācijā baznīcas nodokļa nemaksātāji nesaņems katoļu sakramentus

Vācijas katoļi, kas nemaksā baznīcas nodokli, turpmāk nevarēs saņemt sakramentus un kļūt par krustvecākiem, teikts jaunajos noteikumos, kas stājušies spēkā pirmdien.

Nodokli nesamaksājušie netiks pieņemti grēksūdzē, nevarēs saņemt svēto vakarēdienu un iesvētīties, kā arī nevarēs saņemt slimnieku svētību, atskaitot gadījumus, kad apdraudēta ir pacienta dzīvība. Arī kļūt par krustvecākiem nodokļu nemaksātāji turpmāk nevarēs, teikts bīskapu konferences vēl pagājušajā mēnesī pieņemtajā lēmumā.

Atbilstoši sistēmai, kas Vācijā ir spēkā kopš XIX gadsimta, iedzīvotājiem ir oficiāli jādeklarē reliģiskā piederība un jāmaksā baznīcas nodoklis, vai arī viņi tiek atzīti par "nereliģioziem". Baznīcas nodoklis atkarībā no dzīvesvietas veido astoņus līdz desmit procentus no ienākuma nodokļa.

Atbilstoši jaunajam katoļu baznīcas lēmumam laulāties reliģiskā ceremonijā varēs arī tie, kas baznīcu oficiāli ir pametuši, tomēr vienīgi tad, ja laulības atbalsta vietējās reliģiskās organizācijas pārvalde, ja tiek apliecināts solījums saglabāt ticību un audzināt bērnu katolicisma garā. Tomēr, "ja cilvēks ir pametis baznīcu un pirms nāves nav izrādījis nekādu nožēlu, viņam bēres ar reliģisku ceremoniju var tikt liegtas", teikts bīskapu lēmumā.

Viena trešdaļa Vācijas iedzīvotāju ir katoļi, bet otra trešdaļa - protestanti. Vācijas protestantu baznīcai nav tamlīdzīgu plānu, apliecināja tās preses pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits