Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācija gatavojas konfiscēt Krievijai piederošos 720 miljonus eiro

Vācijas federālā prokuratūra trešdien paziņojusi, ka pret Maskavu vērsto sankciju ietvaros gatavojas konfiscēt kādas vārdā neminētas Krievijas bankas līdzekļus vairāku simtu miljonu eiro apmērā.

Prokuratūra pavēstīja, ka iesniegusi Vācijas finanšu galvaspilsētas Frankfurtes tiesā prasību veikt "neatkarīgu konfiskācijas procedūru".

Šīs procedūras mērķis ir atsavināt vairāk nekā 720 miljonus eiro, kurus kādas Frankfurtes bankā noguldījusi kāda Krievijas finanšu iestāde, pamatojoties uz aizdomām par mēģinājumu apiet embargo noteikumus, teikts prokuratūras paziņojumā.

2022.gadā Eiropas Savienība šo Krievijas finanšu iestādi pakļāva sankcijām. Prasība tiesā iesniegta jau jūlijā, piebildusi prokuratūra.

Trešdienas paziņojumu prokuratūra izplatījusi, reaģējot iz mediju ziņām par šo tiesvedību.

Pēc sankciju noteikšanas ar Eiropas bankās noguldītajiem līdzekļiem vairs nedrīkstēja veikt nekādas transakcijas, taču neilgi pēc tam nezināmas personas, kas rīkojās Krievijas finanšu institūcijas interesēs, mēģināja izņemt no tās konta Frankfurtē vairāk nekā 720 miljonus eiro, pavēstījusi prokuratūra.

Vācu banka tomēr nav izpildījusi iesniegto pārskaitījuma pieprasījumu.

Žurnāls "Der Spiegel" piesaukto Krievijas finanšu institūciju identificējis kā Maskavas fondu biržu, kas savus līdzekļus noguldījusi ASV bankas "JP Morgan Chase" Vācijas filiālē.

Šīs lietas izmeklēšana uzdota Vācijas Muitas izmeklēšanas pārvaldei, un "neatkarīgā konfiskācija pieprasīta, jo šobrīd ir neiespējami par nodarījumu tiesiski vērsties pret konkrētām personām".

G7 valstis lēmumu par Krievijas valsts līdzekļu iesaldēšanu pieņēma uzreiz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī, un grupas dalībvalstīs šobrīd iesaldēti aptuveni 300 miljardi dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits