Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijā ļaundari spridzina dzelzceļa biļešu automātus

Vācijā kā epidēmija izplatījušies uzbrukumi dzelzceļa biļešu tirdzniecības automātiem. Pēdējo mēnešu laikā visā valstī iznīcināti vismaz 75 automāti, un policija uzskata, ka to dara cilvēki ar zināšanām.

Visvairāk uzbrukumu notikuši dzelzceļa stacijās ap Vācijas piekto lielāko pilsētu Frankfurti pie Mainas Hesenes federālajā zemē. Šonedēļ esot iznīcināts jau 25. automāts šajā gadā, vēsta ziņu portāls The Local.

Vairākumā gadījumu biļešu automāti esot uzspridzināti. Tas tiekot darīts šādi: ļaunprāši ar līmlenti aizlīmē visas automāta atveres, pēc tam to piepilda ar gāzi un pielaiž uguni. Par laimi, līdz šim nevienā no uzbrukumiem nav cietuši cilvēki, bet likumsargi brīdina, ka noziedznieki tā apdraud ne tikai sevi, bet arī nevainīgus cilvēkus.

Laikraksts Frankfurter Rundschau ziņo, ka spridzinātāju mērķis ir biļešu automātos esošā nauda, lai gan parasti tajos glabājoties ne vairāk kā daži simti eiro. Turpretī katrs uzbrukums radot zaudējumus aptuveni 30 tūkstošu eiro (21 tūkstotis latu) apmērā.

Likumsargi uzskata, ka spridzināšanu veic profesionāļi. «Ir nepieciešama pieredze, lai kaut ko tādu darītu,» apgalvo Hesenes kriminālpolicijas pārstāvis Udo Bēlers. «Ja to darītu amatieris, viņš sevi noteikti savainotu, jo izmantotu nepareizu gāzu maisījumu vai iepildītu to par daudz.»

Tajā pašā laikā policija nesteidz runāt par sērijveida uzbrucējiem un sola turpināt vainīgo meklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits