Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija plāno aizliegt lielus pasākumus vismaz līdz augusta beigām

Vācijas federālā valdība plāno paturēt spēkā lielu publisku pasākumu, tai skaitā festivālu un sporta sarīkojumu, aizliegumu vismaz līdz augusta beigām, liecina lēmuma projekts, ar kuru iepazinās ziņu aģentūra DPA pirms trešdien notikušām sarunām starp kancleri Angelu Merkeli un federālo zemju valdību vadītājiem.

Federālā valdība arī atbalsta visu veikalu atkalatvēršanu valstī neatkarīgi no to lieluma, tomēr ievērojot stingros higiēnas un sociālās distancēšanās noteikumus cīņā pret jauno koronavīrusu.

Tā arī paredz, ka visi skolu audzēkņi pakāpeniski atsāktu mācības klasēs līdz vasaras brīvlaikam, bet tas notiktu saskaņā ar stingriem norādījumiem par bērnu drošību.

Saskaņā ar šī lēmuma projektu federālā valdība grib nodot federālo zemju valdībām atbildību par Covid-19 ierobežojumu papildu mīkstināšanu.

Projektā gan atzīmēts, ka pasākumi pret Covid-19 atkal būtu jāpastiprina, ja jaunu inficēšanās gadījumu skaits septiņu dienu periodā pārsniegtu 50 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. 

Neskatoties uz Vācijas kancleres Angelas Merkeles aicinājumu būt ļoti piesardzīgiem pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanā, vairākas federālās zemes ir paziņojušas par jauniem atvieglojumiem. 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Vai cik jauki ka mums nav ta neegeru problema ka Vacija Italija, Francija un Spanija. Pilniga cita apkarosanas strategija ar 50+ miljonu iedzivotajiem un parpildita ar melniem klaidoniem. Nesaprotu kapec PM Karins un MK skatas uz sim valstim ka uz lideriem Covid apkarosanas. Tas kas notiek sajas valstijs galigi neatiecas uz Baltijas un Skandinavu valstim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits