Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācijas dati par Covid-19 liecina par situācijas pasliktināšanos

Pēc pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanas Vācijas oficiālajos datos par jaunā koronavīrusa izplatību manāmas pirmās pazīmes par situācijas pasliktināšanos.

Roberta Koha institūta otrdien publiskotie dati liecina, ka vīrusa reprodukcijas koeficients atkal pieaudzis līdz 1,0, kas nozīmē, ka vidēji viena persona inficē vienu citu personu.

Šis koeficients ir viens no galvenajiem rādītājiem, uz kuriem balstās Vācijas valdība, lemjot par ierobežojošo pasākumu mīkstināšanu.

Ministri un virusologi ir uzsvēruši, ka būtiski, lai šis koeficients tiktu samazināts zem 1,0.

Kopš aprīļa vidus vīrusa reprodukcijas koeficients samazinājās, noslīdot pat līdz 0,7, bet tagad tas atkal pieaudzis.

Dienu no dienas pieaudzis arī mirstības rādītājs, otrdien sasniedzot 3,8%, liecina institūta dati. Tomēr tas joprojām ir mazāks nekā kaimiņvalstīs, piemēram, Francijā.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Vācijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 156 337 cilvēkiem, no kuriem 5913 miruši no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Augošais mirstības rādītājs un vīrusa reprodukcijas koeficients radīs jautājumus varasiestādēm, kad tikko atviegloti daži no ierobežojumiem, kas tika noteikti cīņā ar pandēmiju.

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns aprīļa vidū paziņoja, ka koronavīrusa pandēmija Vācijā ir "pakļauta kontrolei", un Vācijas kanclere Angela Merkele un federālo zemju premjerministri vienojās no pagājušās nedēļas atļaut atsākt darbu nelieliem veikaliem un no nākamās pirmdienas atļaut atgriezties skolās daļai skolēnu.

Pēdējās dienās darbu atsākuši arī vairāki lieli uzņēmumi, tostarp, Volkswagen.

Taču Merkele ir paudusi nopietnas bažas par to, ka, valstij atceļot dažus no ierobežojumiem, iedzīvotāju vidū cīņai ar koronavīrusa uzliesmojumu nepieciešamā disciplīna var atslābt. Kanclere arī aicinājusi federālās zemes nesteigties ar ierobežojumu atvieglošanu.

Gaidāms, ka jaunie dati tiks ņemti vērā nākamajā Merkeles sanāksmē ar federālo zemju līderiem ceturtdien, pirms 6.maijā būs jāpieņem jauni lēmumu attiecība uz ierobežojumiem.

Līdz šim tika gaidīts, ka 6.maijā tiks paziņots par jauniem ierobežojumu atvieglojumiem.

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Rādās, ka valdībai beidzot jāsaka patiesība par Covid-19. Vislabāk tas noformulēts S.Veinbergas intervijā ar vienu zviedru ārstuTv.Net. Divi citāti: "Visi izslimos Covid-19. Agrāk vai vēlāk. Epidēmija beigsies brīdī, kad 70% no visiem iedzīvotājiem būs izslimojuši tieši šo vīrusu." . . . "Mēs, ārsti, labi zinām, ka ir tikai divi ceļi: vakcinācija vai izslimošana. Cita jeb trešā ceļa vispār nav..." . . . Viss pārējais - izplatība, visādi koeficenti, karantīnas, distancēšanās un noteikumi ir tikai instrumenti, lai nebūtu uzliesmojuma pīķa, kad valsts un sabiedrība tiek paralizēta aiz tā, ka lielākā daļa ir slimi un neko nespēj darīt. Visa intervija: https://www.tvnet.lv/6959740/zviedru-arsts-pandemijas-laika-ir-tikai-divi-celi-tresa-nav. . .
Raimis
R
Un kā jūs domājat, ja vēl karantīna ilgs pusgadu vai gadu, kas notiks nākamajā gadā,,, domāju ka nebūs vispār naudas lai palīdzētu jebkuram slimniekam! Tā ka būs jāmācās sadzīvot ar vīrusu līdz tiks atrastas zāles,,, norobežošanās neko nedos, izņemot pilnīgu ekonomikas sabrukumu!
jautājums
j
"pieaudzis arī mirstības rādītājs, otrdien sasniedzot 3,8%, liecina institūta dati. Tomēr tas joprojām ir mazāks nekā kaimiņvalstīs, piemēram, Francijā" - Kāpēc LETA ir nokautrējusies norādīt arī Francijas rādītāju, lai lasītājiem būtu skaidrība? Kāpēc man ir jāpilda LETAs pienākumi? (Francijā tas ir 14,0% saskaņā ar vakardienas datiem. 3,7 reizes augstāks nekā Vācijā.)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits