Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Vācijas izlūkdienests brīdina par paaugstinātiem islāmistu terorisma draudiem

Islāmistu teroristu uzbrukumu draudi Vācijā ir pašlaik ir ievērojami augstāki nekā iepriekšējos gados, daļēji arī Gazas joslas kara dēļ, brīdina Vācijas iekšējās izlūkošanas dienests.

"Džihādistu uzbrukumu risks ir augstāks nekā tas bija iepriekš ilgu laiku," sacīja iekšzemes izlūkdienesta vadītājs Tomass Haldenvangs.

Pēc viņa teiktā, uzbrukumu risks ir palielinājies vairāku faktoru dēļ. Viņš uzsvēra draudus, ko rada radikalizējušās personas.

Viņš arī minēja talibu ietekmi pēc varas sagrābšanas Afganistānā, kā arī grupējuma "Islāma valsts - Horasānas province" nostiprināšanos Pakistānā un Afganistānā.

Korāna dedzināšana Skandināvijā un Izraēlas militārā operācija pret "Hamās" Gazas joslā arī veicina "radikalizācijas spirāli", norādīja Haldenvangs.

"Situācija Tuvajos Austrumos pēc "Hamās" teroristiskā uzbrukuma noteikti ir pastiprinājusi apdraudējumu, ko rada islāmistu terorisms," sacīja Haldenvangs. "Vācija ir džihādistu uzmanības centrā vairāk nekā citas Eiropas valstis, jo kopā ar ASV mūsu valsts tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajām Izraēlas atbalstītājām."

Maijā 25 gadus vecs afgāņu imigrants Manheimā sadūra sešus cilvēkus. Uzbrukumā sadurtais policists, neatguvies no gūtajiem savainojumiem, nomira.

"Drošības situācija ir ļoti saspringta," sacīja Haldenvangs, piebilstot, ka viņa aģentūra nekad nav novērtējusi par zemu islāmistu terorisma draudus.

Haldenvangs sacīja, ka Vācija pašlaik saskaras ar trim galvenajām problēmām: islāmistu terorisma draudi, labējā ekstrēmisma uzplaukums, kas veicina sociālo spriedzi, un ārvalstu izvērsta ietekme un spiegošana.

Turklāt pastāv arvien vardarbīgāka kreisā spārna ekstrēmisma draudi, viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits