Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas lauksaimnieki protestē pret arvien stingrāku regulējumu

Vācijā piektdien simtiem traktoru kolonnās devušies uz Berlīni un citām lielākajām pilsētām, lauksaimniekiem protestējot pret arvien stingrāku regulējumu klimata aizsardzības un dzīvnieku labturības jomā.

Piepilsētu iedzīvotāji jau iepriekš tika brīdināti par iespējamiem satiksmes traucējumiem.  

Lauksaimnieku protesti notika Bavārijas un Bādenes-Virtenbergas federālajās zemēs Vācijas dienvidos, Hesenes federālajā zemē valsts vidienē, Lejassaksijā valsts ziemeļrietumos, kā arī Berlīnē un Brēmenē.

Berlīnes centrā traktori iebrauca trīs kolonnās no ziemeļiem, dienvidiem un rietumiem. Lauksaimnieki ar traktoriem ieradās Berlīnē no Brandenburgas.

Dalībai demonstrācijā Berlīnē bija reģistrēti 500 traktori. Lauksaimnieki tos novietoja uz galvenās ielas, kas ved uz Berlīnes Brandenburgas vārtiem.

Piektdien Berlīnē tieka atklāta pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde-gadatirgus Internationale Grüne Woche jeb Zaļā nedēļa. Atklāšanas ceremonijā piedalījās Vācijas pārtikas un lauksaimniecības ministre Jūlija Kleknere, Berlīnes mērs Mihaels Millers un Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis.

Ikgadējais pasākums, kas notiek kopš 1926.gada, pēdējo gadu laikā noticis protestu ēnā. Protesti saistīti gan ar lauksaimniecības nākotni, gan ar vides politiku.

Sestdien Berlīnē gaidāma vides aktīvistu un cilvēktiesību aizstāvju protesta akcija.

Lauksaimnieku akcija cita starpā ir vērsta pret Vācijas valdības lauksaimniecības politiku - jauno dzīvnieku labturības marķējumu un ierobežojumiem pesticīdu izmantošanā ar mērķi aizsargāt kukaiņus.

Top komentāri

Manaprognoze
M
Nākošgad govīm būs obligāti jālieto metāna un CO2 katalizatori. Tie tiks iesprausti ... uzminiet - kur?
reptilis
r
Vajag atgriezties pirms industriālajā pārtikas ražošanā...un ,protams, klimatā! Bez antibiotikām...bez minerālmēsliem...bez kukaiņu indēm! Tieši tā - urā ,biedri:)))- atpakaļ ,nākotnē! Lai dzīvo periodisks bads un nīkuļus iznīcinošas epidēmijas. Ak,jā - Lai dzīvo Mazais ledus laikmets.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits