Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Varšava izsaka iebildumus par vācu mediju neobjektivitāti pirms Polijas prezidenta vēlēšanām

Polijas Ārlietu ministrija trešdien izsaukusi Vācijas vēstniecības pārstāvi, lai izteiktu protestu par vācu konglomerātiem piederošo mediju aizspriedumaino attieksmi pret Polijas prezidenta vēlēšanām.

"Polija iebilst pret manipulācijām un vienpusējiem vērtējumiem, kas parādās virknē rakstu vācu medijos un poļu medijos, kuru līdzīpašnieki ir vācieši, kas rada nepārprotamu iespaidu, ka tie balsojuma priekšvakarā Polijas prezidenta vēlēšanās atbalsta vienu no pusēm," teikts ministrijas atbildē uz aģentūras DPA pieprasījumu.

Sava pārstāvja izsaukšanas faktu apstiprinājusi arī Vācijas vēstniecība Varšavā, taču atteikusies to komentēt.

Polijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, kas notiks svētdien, sacenšas pašreizējais valsts galva Andžejs Duda, kuru atbalsta valdošā nacionālkonservatīvā partija Likums un taisnīgums (PiS), un Varšavas mērs Rafals Tšaskovskis, kas pārstāv opozīcijā esošo liberāli konservatīvo partiju Pilsoniskā platforma (PO).

Duda pagājušajā nedēļā apsūdzēja vācu laikrakstu Die Welt un Vācijas mediju grupai Axel Springer daļēji piederošo tabloīdu Fakt par "netīras un nepiedodamas kampaņas" izvēršanu par labu viņa sāncensim.

Fakt publicējis rakstu par prezidenta lēmumu apžēlot kādu notiesātu pedofilu, taču vairāki poļu komentētāji norādījuši, ka izdevuma titullapas makets bijis sagatavots tā, lai radītu iespaidu, ka pedofils ir pats Duda.

Turklāt apžēlotais jau bija izcietis tam piespriesto cietumsodu, un apžēlošana attiecās tikai uz aizliegumu netuvoties viņa kādreizējam upurim, ko tagad jau pieaugusī sieviete pati bija lūgusi.

Savukārt Die Welt korespondents Varšavā vienā no savām publikācijām apgalvojis, ka Dudas sakāve vēlēšanās uzlabošot Polijas un Vācijas attiecības.

Tikmēr Axel Springer šīs ziņas atteicies komentēt.

 

Top komentāri

ha, ha
h
Kad lepnie poļi vēl saņems no Trampa 32 pasūtītos F-35, viņi bez problēmām varēs atriebties morāli un militāri degradētajiem vāciešiem par visiem vēsturiskajiem un aktuālajiem pāridarījumiem.
O0
O
Poļiem ir mugurkauls, atšķirībā no vairums valstu.
reptilis
r
Bet ,vai tad pie mums nav tāpat?! Krievijas informācijas līdzekļi, velns viņu zina kam piederošie interneta ziņu portāli ar savu cenzūru un noteiktu politisko ievirzi,viens pats oligarhs Soross ar savu tīklveida politiskās ietekmes grupu u.t.t. tikai Latvijai nav nekādu interešu:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits