Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Verhofstats: Lielbritānija var palikt ES, bet uz stingrākiem nosacījumiem

Lielbritānija var pārdomāt un palikt Eiropas Savienībā (ES), bet uz stingrākiem un mazāk izdevīgiem nosacījumiem, trešdien paziņojis Brexit sarunu Eiropas Parlamenta (EP) delegācijas vadītājs Gijs Verhofstats.

"Vakar jaunais Francijas prezidents Emanuels Makrons runāja par atvērtām durvīm. Proti, ja Lielbritānija pārdomātu, tā atrastu atvērtas durvis," sacīja Verhofstats.

"Es piekrītu. Bet kā Alisei Brīnumzemē, ne visas durvis ir vienādas. Tās būs pavisam jaunas durvis, jaunā Eiropā, Eiropā bez [budžeta] atlaidēm, bez sarežģītiem [izņēmumiem], ar īstām pilnvarām un vienotību," uzsvēra Verhofstats.

Verhofstats, kurš agrāk ieņēma Beļģijas premjerministra amatu, atbalsta ciešāku integrāciju un lielākas varas nodošanu Briseles rokās. Viņš jau sen kritizējis Lielbritānijas īpašo statusu ES, kas tika panākts premjerministres Margarētas Tečeres laikā un ļauj Lielbritānijai atgūt aptuveni pusi no summas, ko tā iemaksā ES budžetā.

Lielbritānija arī bauda tiesības nepakļauties vairākām ES normām un nav iestājusies eirozonā.

Top komentāri

veiksmes stāsts
v
Austrālija un Kanāda lieliski iztiek bez ES. Lielbritānija, kas ir piektā lielākā pasaules ekonomika, arī lieliski iztiks bez ES. Savukārt ES varēs turpināt rakstīt veiksmes stāstus. Dažos gados Grieķiju ir atstājuši 350 tūkstoši grieķu, krīt dzimstība: 114 766 bērni 2010.gadā, un tikai 91 847 bērni 2015.gadā. 27% sieviešu un 20% vīriešu ir bez darba.
Cerība
C
Taukos ieaugušie vēsturi nemācījušies Briselkrāti turpina savu iebiedēšanas taktiku, vai tikai tūlīt viņiem nebūs jānāk klajā ar līdzīgiem paziņojumiem par Ungāriju (atcerēsimies 1956.gadu), Čehiju(Čehoslovākijas pavasaris) un Poliju(Solidaritāte), kas nepakļāvās ne mazāk vargribošas savienības diktātam un beigās to sagrāva!
Guna
G
Ja sis idiots kads ir Verkofstats var ienemt jel kadu amatu EP tad ir neparprotami saprotams kapec Lielbritanijas pilsoni izvelejas pamets ES, kur vadiba darbojas kretini, idioti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits