Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zviedrijas policija kopš oktobra reģistrējusi vairāk nekā 5000 ar patvēruma meklētājiem saistītu incidentu

Zviedrijas policija kopš oktobra reģistrējusi vairāk nekā 5000 ar patvēruma meklētājiem saistītu incidentu, liecina Zviedrijas sabiedriskās raidorganizācijas SVT iegūtā informācija.

Zviedrijas laikraksts Dagens Nyheter nesen vēstīja, ka policija ir izveidojusi īpašu kodu - R291 - incidentiem, kas skar patvēruma meklētājus un bēgļus, tā ļaujot policijai noskaidrot, kā patvēruma meklētāju pieplūdums ietekmējis viņu darbu.

Zviedrijas laikraksts Svenska Dagbladet ziņoja, ka ir reģistrēti 559 uzbrukumi, 450 kautiņi, 194 vardarbīgi draudi, 58 ugunsgrēki, divi spridzināšanas draudi, deviņas zādzības un četras izvarošanas. Visi šie gadījumi attiecas uz patvēruma meklētājiem, kuri Zviedrijā ir ieradušies nesen.

Reģistrēti arī 37 mēģinājumi izdarīt pašnāvību, 42 gadījumos tika ziņots par "garīgi slimiem" cilvēkiem. Tika ziņots arī par 96 pazudušām personām, kā arī par trīs nāves gadījumiem.

"Jukas patvēruma vietās prasa aizvien lielāku mūsu iesaisti," pēc šīs informācijas publiskošanas laikrakstam Svenska Dagbladet sacīja Zviedrijas policijas priekšnieks Dāns Elīasons.

"Es esmu nobažījies par šiem notikumiem. Es baidos, ka problēmas varētu būt vēl lielākas. Es domāju, ka tendence dodas tajā virzienā. Ja mēs to analizējam uzmanīgi, ir redzama pieaugoša problēma," uzsvēra policijas priekšnieks.

"Daudziem cilvēkiem ir sarežģīti apstākļi uzņemšanas vietās. Tās ir pārapdzīvotas, daudziem cilvēkiem ir traumatisku notikumu bagāža. Starp grupām var būt dažādas nesaskaņas," viņš skaidroja.

Zviedrija, kurā dzīvo 9,8 miljoni cilvēku, pērn uzņēma 160 000 patvēruma meklētāju, kas ir lielākais skaits uz vienu iedzīvotāju Eiropas Savienībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits