Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kadirova birojs noraida ES vēstnieka kritiku par draudiem Krievijas opozīcijai

Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova birojs kritizējis Eiropas Savienības (ES) vēstnieku Krievijā Vīgaudu Ušacku, kas otrdien aicināja Maskavu sākt izmeklēšanu saistībā ar sociālajā tīklā Instagram ievietotajiem Kadirova draudiem nogalināt Krievijas opozīcijas pārstāvjus.

Kadirova preses sekretārs Alivi Karimovs nosūtījis Ušackam vēstuli, kurā kritizē viņu par "diplomātam neraksturīgu funkciju uzņemšanos" un dēvē vēstnieka izteiktās apsūdzības par nepamatotām.

Jau ziņots, ka Kadirovs pirmdien Instagram tīklā bija publicējis video, kurā bijušais Krievijas premjerministrs, opozīcijas Krievijas Tautas brīvības partijas (Parnas) priekšsēdētājs Mihails Kasjanovs un viņa vietnieks Vladimirs Kara-Murza redzami optiskajā tēmeklī. Kadirova komentārs pie video vēstīja: "Kasjanovs atbraucis uz Strasbūru pēc naudas Krievijas opozīcijai. Kas nesaprata, tas sapratīs."

"Mūs ļoti pārsteidza Jūsu vārdi, ka Jūs "šokē šādi klaji draudi, ar kuriem nedrīkst samierināties". Mēs uzskatām, ka nepieciešams paskaidrojums, kuri Čečenijas līdera Ramzana Kadirova izteikumi Instagram profilā uzskatāmi par "klajiem draudiem nogalināt"," teikts vēstulē.

Reaģējot uz šo vēstuli, ES pārstāvniecība Krievijā trešdien ziņu aģentūrai BNS atsūtījusi paziņojumu, kurā uzsver, ka "ieraksts Kadirova Instagram profilā un sekojošā tā izdzēšana runā paši par sevi".

Kasjanovs un Kara-Murza trešdien vērsušies Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs un lūguši sākt izmeklēšanu par minēto ierakstu, paziņojis Kasjanova advokāts.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

    Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits