Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Kaļiņingradas mērs lūdz pilsētniekus nepiekaut Pasaules kausa futbolā apmeklētājus

Kamēr Kaļiņingradā nākamgad notiks FIFA Pasaules kausa izcīņa futbolā, iedzīvotājiem vajadzētu sakopt savus pagalmus un doties prom no pilsētas, mudinājis Kaļiņingradas mērs Aleksandrs Jarošuks. Viņš arī nācis klajā ar lūgumu pilsētniekiem pret iebraucējiem neizturēties agresīvi un tos nesist.

Došanās prom no pilsētas šajās dienās būšot brīvprātīga, taču tikšot ārkārtīgi atbalstīta, ņemot vērā, ka sacensību laikā pārvietošanās pa pilsētas ielām būs ierobežota par labu futbola foruma oficiālajam transportam, Kaļiņingradas mēra pausto citē Interfax.

"Vienā no katrām četrām spēlēm, kas notiks Kaļiņingradā, neapšaubāmi spēlēs kādas no Eiropas labākajām komandām," izteicies Jarošuks. "Pilsētā ieradīsies 70 000 līdz 100 000 tūristu. (..) Ir pilnīgi skaidrs, ka visi no viņiem varēs iekļūt stadionā, tāpēc iedzīvotājiem vajadzētu sakopt savus pagalmus. Vēl labāk, ja būtu iespējams ieplānot atstāt pilsētu un atpūsties laukos," viņš piebildis.

Savukārt tie, kuri nolems palikt pilsētā, mudināti palīdzēt ārvalstu viesiem un izvairīties no kautiņiem ar tiem faniem, kuri spēles vēros bāros.

"Es aicinu visus [iedzīvotājus] būt viesmīlīgiem, laipniem un nevienu nesist," teica Kaļiņingradas mērs. "Ja jūs runājat angļu valodā, palīdziet tūristiem, sniedziet padomu un sarunājieties ar viņiem," mudināja pilsētas galva.

Pilsētas amatpersonas pašlaik vada sarunas ar darba devējiem par piekrišanu darbiniekiem piešķirt brīvdienas Pasaules kausa futbolā spēļu laikā.

Kā zināms, FIFA Pasaules kauss nākamgad Krievijā 11 pilsētās notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Pirmā spēle jaunajā Kaļiņingradas stadionā notiks 25. jūnijā.

Top komentāri

M
M
Mērs vislabāk zina, kādos jēdzienos runāt ar savējiem.
MM
M
Полезный совет, однако. Lai gan ārzemju fanu piekaušana nebūs Putina interesēs, so visi staigās uz pirkstgaliem.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
OKUPĀCIJAS LAIKS SEN IR BEIDZIES ! KAĻIŅINGRĀDAI SEN BIJA JĀPĀRTOP PAR KENISBERGU UN JĀATGRIEŽAS VĀCIJĀ !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits