Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kijeva: Krievija gatavo apstākļus uzbrukumam

Krievija ignorē visus miera līgumus un rada labvēlīgus apstākļus uzbrukumam, otrdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

"Katru dienu mūsu valsts austrumos notiekošās militārās provokācijas un noziegumi liecina, ka Krievijas Federācijas publiskā polemika par tanku un bruņojuma, kura kalibrs ir mazāks par 100 milimetriem, atvilkšanu ir ienaidnieka mēģinājums radīt labvēlīgus priekšnosacījumus Krievijas teroristisko grupējumu uzbrukumam," paziņojumā, kas publicēts padomes vietnē, norādīja Turčinovs.

Pēdējā laikā notiek sistemātiska tendence palielināt provokāciju skaitu no Donbasā izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku puses.

"Uguns tiek atklāta no lielkalibra artilērijas un mīnmetējiem, kas lielā mērā ir izvietoti okupēto pilsētu dzīvojamo namu kvartālos," piebilda amatpersona.

Tas viss notiek laikā, kad "vadošo demokrātisko valstu politiķiem ir atvaļinājumu laiks, tāpēc nav iespējama aktīva reaģēšana uz Krievijas Federācijas provokācijām, cita starpā - pastiprinot sankcijas".

"Ukrainas Bruņoto spēku vadība veic ienaidnieka iespējamo uzbrukumu virzienu analīzi un atstrādā atbilstošus pretpasākumus," uzsvēra NDAP sekretārs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits