Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas filmēšanas komanda pirmo reizi dosies kosmosā

Krievu režisors Klims Šipenko un aktrise Jūlija Peresilda otrdien dosies kosmosā, lai uzņemtu ainas topošajai filmai Vizov (The Challenge).

Tā būs pirmā reize, kad mākslas filmas uzņemšana norisināsies kosmosā.

Plānots, ka 38 gadus vecais Šipenko un 37 gadus vecā aktrise Peresilda otrdien dosies kosmosā no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā. Viņus kosmosa misijā pavadīs pieredzējušai kosmonauts Antons Škaplerovs.

Gaidāms, ka arī kosmonauti Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS) filmā būs redzami nelielās lomās.

Misija, kas ilgs 12 dienas, tika izsludināta 2020.gada septembrī četrus mēnešus pēc tam, kad Holivuda paziņoja par līdzīgu projektu ar aktieri Tomu Krūzu.

"Mēs veiksim eksperimentu," paziņoja Šipenko.

"Nav neviens, kam palūgt padomu. Nav neviena operatora, kurš varētu atbildēt, kā strādāt ar gaismu no iluminatora," preses konferencē sacīja režisors.

Šipenko kosmosā arī vadīs kameras, organizēs apgaismojumu, skaņu un veidos grimu. Viņš jau tagad atzina, ka citas lietas izdosies, bet citas nē.

Pēc rūpīgiem treniņiem vairāku mēnešu garumā Peresilda sacīja, ka aktieris un kosmonauts ir divas pretējas profesijas. "Paskatīsimies, kā mēs tās apvienosim," viņa piebilda.

Arī Škaplerovs atzina, ka gatavošanās lomai kosmosā nav viegla. "Scenārijs dažreiz mainās un es mācos to visu laiku. Tas ir grūti, es neesmu aktieris," sacīja kosmonauts. Taču viņš piebilda, ka šī pieredze būs noderīga, ja nākotnē rastos vajadzība, nosūtīt kādu kosmosā bez ilgas iepriekšējas sagatavošanās.

Komanda atklāja, ka svētdien viņi skatījušies padomju filmu Baltā tuksneša saule, kas esot kosmonautu tradīcija pirms lidojuma.

Katram no komandas atļauts ņemt līdzi kilogramu personīgo mantu. Viņi atklāja, ka šo mantu vidū būs bērnu zīmējumi un nelieli suvenīri, ko iedāvājuši draugi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits