Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas Izmeklēšanas komiteja apstiprina Prigožina nāvi aviokatastrofā

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgēņija Prigožina nāvi 23.augustā Tveras apgabalā notikušajā aviokatastrofā.

Ir noskaidrota visu desmit aviokatastrofā Tveras apgabalā bojāgājušo cilvēku, arī trīs apkalpes locekļu, identitāte, apliecināja komiteja.

Bojāgājušo identitāte atbilst lidojuma dalībnieku sarakstam, par ko iepriekš informēja Federālā Gaisa transporta aģentūra, teikts Izmeklēšanas komitejas paziņojumā.

Iepriekš tika ziņots, ka 23.augustā avarējušās privātās lidmašīnas pasažieru sarakstā bijis gan Prigožins, gan viens no "Vagner" komandieriem Dmitrijs Utkins.

Izmeklētāji pagaidām nav paziņojuši, kas ir aviokatastrofas pamata versija.

Medijos un ziņu kanālos platformā "Telegram" izskanējušas dažādas versijas - gan sprādziens lidmašīnā, gan lidmašīnas notriekšana ar pretgaisa aizsardzības sistēmas raķeti.

Rietumos bāzēto krievu mediju iztaujātie eksperti sliecas piekrist viedoklim, ka lidmašīnas katastrofa ir Kremļa atriebība Prigožinam par jūnijā sarīkoto dumpi.

Tiesa gan, eksperti spriež arī par versiju, ka aviokatastrofa ir tikai Prigožina nāves inscenējums, lai nodrošinātu "Vagner" līderim iespēju pazust. Šī versija gan tiek uzskata par mazāk ticamu.

Rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Prigožinu, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits