Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievijas jaunais vēstnieks ASV pārliecināts, ka amerikāņi ir "imūni pret rusofobu propagandu"

Pirmajā intervijā kopš izvirzīšanas par jauno Maskavas pārstāvi Amerikas Savienotajās Valstīs Anatolijs Antonovs uzsvēris, ka ir "pārliecināts - lielākā daļa ASV pilsoņu ir imūni pret propagandu, ka Krievija ir visa ļaunuma sakne". Šādi Antonovs izteicies intervijā laikrakstam Kommersant.

"Es centīšos pārliecināt amerikāņus, ka mēs neesam ienaidnieki, ka mums jābūt partneriem kopēju ASV un Krievijas interešu vārdā," paudis Antonovs. "Strādāšu mierīgā, profesionālā un atvērtā veidā, sadarbošos ar kolēģiem Maskavā un Vašingtonā lai sākumā stabilizētu, tad uzlabotu Krievijas-ASV attiecības," piebildis vēstnieks.

Viņš uzskata, ka pašlaik esošā situācija, kad abu superlielvaru attiecības faktiski ir zemākajā punktā kopš Aukstā kara beigām, izveidojusies tāpēc, ka Savienotajās Valstīs "darbojas hiperaktīvs rusofobijas lobijs, bet Krievija ir atvērta kopīgas valodas atrašanai."

Jāatgādina gan, ka Maskava, reaģējot uz Vašingtonas jauno sankciju kopumu, kas vērsts pret Ziemeļkoreju, Irānu un Krieviju, no valsts izraidīja aptuveni 700 ASV diplomātu. Turpmāk ASV diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību kopējais personāls Krievijā nedrīkstēs būt lielāks par 455 cilvēkiem.

Antonovam amatā jāstājas piektdien, 1.septembrī. Viņš amatā nomainīs Sergeju Kisļaku, kuru Savienoto Valstu drošības dienesti uzskata par spiegu.

Top komentāri

sapņi, sapņi
s
Pa lielam amerikāņiem pilnīgi po.... kaut kāda Papuasija kaut kādā taigā. Savu ikdienas problēmu pietiekami. Tas tikai visādu lohu zadornovu un vataiņu miklajos sapņos visa pasaule baidās no vataiņu sapuvušajiem iskanderiem un sajūsminās par vatņika spēju zalpā izrīt litru metilspirta, uzostot to ar piedirstu zeķi.
pret Kremļa nacismu
p
Kremļa nacisti, tāpat kā islamofašisti, nav spējīgi atzīt savus noziegumus un mēģina tos piesegt, histēriski bļaustoties par ''fobijām''.
Vārds
V
Arī latvieši sāk pamosties. Cik tad var ēst Dienas, Delfu, Tvnet, Apollo propagandu, kas vienā maisā bāžama. Latvieši nav tādi idioti. Ir jau skaidrs no kurienes tie vēji pūš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits