Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam izvirzītas jaunas apsūdzības; viņš par to pasmejas Twitter kontā

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pirmdien atkal izvirzījusi jaunas apsūdzības opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam. Šoreiz tā ierosinājusi krimināllietu pret viņa vadīto kompāniju Allekt, apsūdzot to Labējo spēku savienībai piederošas naudas izlaupīšanā.Kā paziņojuši izmeklētāji, runa esot par 100 miljoniem rubļu (1,73 miljoniem latu), ko Labējo spēku savienība 2007.

gadā izmaksājusi Navaļnija kompānijai reklāmas pakalpojumu sniegšanai, savukārt Allekt šos līdzekļus pārskaitījusi firmām, no kurām lielākajai daļai esot fiktīvu uzņēmumu pazīmes. Izmeklētājiem joprojām nav iesniegti dokumenti, kas apliecinātu, ka līguma noteikumi izpildīti, norādīts paziņojumā.Par šādu apsūdzību var draudēt cietumsods uz laiku līdz desmit gadiem.Jau īsu brīdi pēc tam, kad medijos parādījās paziņojums par apsūdzības izvirzīšanu, pats Navaļnijs tviterī pasmējies par to. "Vēl vienu apsūdzību izvirzījuši... Izmeklēšanas komiteja, nu ko tu dari... ha ha... pietiks taču reiz," viņš raksta.Šīs apsūdzības izdalītas atsevišķi, izmeklējot citu krimināllietu, kurā Navaļnijs jau apsūdzēts kompānijas Kirovļes īpašuma izšķērdēšanā. Arī par šīm apsūdzībām var tikt piespriests ieslodzījums uz laiku līdz desmit gadiem.Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Navaļnijam un viņa brālim Oļegam izvirzītas apsūdzības plaša apmēra krāpšanā un naudas atmazgāšanā pasta kravu pārvadājumu jomā.

Savā blogā viņš norādījis: "Esmu pilnībā pārliecināts, ka nekādu pārkāpumu nav bijis. Partija ir likvidēta, visi finanšu pārskati savlaicīgi tika nodoti Tieslietu ministrijai un Centrālajai vēlēšanu komisijai. Ja kāds vēl atceras, kāda toreiz bija varas iestāžu attieksme pret Labējo spēku savienību, varat nešaubīties - ja pārkāpumi būtu bijuši, tie būtu atrasti jau 2007.gadā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits