Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Krievijas parlaments pirmajā lasījumā pieņem antigeju likumu

Krievijas parlamenta apakšpalāta piektdien pirmajā lasījumā pieņēma likumprojektu par homoseksuālisma propagandas aizliegumu bērnu un pusaudžu vidū.

"Par" likumprojektu balsoja 388 deputāti, "pret"- viens un vēl viens atturējās. Laikā, kad parlamentā notika debates, pie tā ēkas notika sadursmes "antigeju likuma" atbalstītāju un pretinieku starpā. Aizturēti 20 cilvēki.

Likumprojektu, kurā noteikti naudassodi par homoseksuālisma propagandu, vēl pērn martā bija iesniegusi Novosibirskas apgabala likumdevēju sapulce. Likumprojektā paredzēti sodi privātpersonām četru līdz piecu tūkstošu rubļu (70 līdz 87,5 latu) apmērā, amatpersonām - 40 līdz 50 tūkstošu, bet juridiskām personām - 400 līdz 500 tūkstošu rubļu apmērā.

Sākotnēji likumprojektu bija paredzēts izskatīt vēl 19.decembrī kopā ar "antimagņitska likumu", tomēr tad izskatīšanai tika iesniegts tikai pēdējais likumprojekts. Arī 22.decembrī plānotā dokumenta izskatīšana tika atlikta.

Sākotnēji izskatīšanu atlikt lūdzis valdības, bet tad - prezidenta pārstāvis. Kā paskaidroja komunistu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Rešuļskis, pretenzijas pamatā bijušas saistītas ar to, ka likumdošanas aktos jēdziens "homoseksuālisms" nav skaidri formulēts. Tostarp Ģimenes, sieviešu un bērnu jautājumu komisijas priekšsēdētāja Jeļena Mizuļina pieļauj, ka "antigeju likumu" varētu pieņemt vēl pašreizējā, tas ir - pavasara, sesijā.

Kamēr domē notika debates, līdzās parlamenta ēkai izvērsās konfrontācija likumprojekta pretinieku un atbalstītāju starpā. Piektdien homoseksuāļu tiesību aizstāvjiem nācās skaidrot attiecības ar pareizticīgajiem aktīvistiem. Pēdēji bija "bruņojušies" ar olām un krāsas bundžām, turklāt kāds arī bija pamanījies notikuma vietā izsmidzināt piparu gāzi. Omonieši nesankcionēto akciju dalībniekus atstūma no Valsts domes ēkas, bet 20 likuma pretiniekus iesēdināja policijas automašīnā.

Homoseksuālistu tiesību aktīvisti parasti pulcējas pie Valsts domes ēkas miermīlīgās akcijās un vienkārši skūpstās, bet viņu pretinieki apmētā viņus ar olām un kečupu. Parasti konfrontācija izvēršas asā vārdu apmaiņā un naidīgo pušu starpā sākas grūstīšanās un kautiņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits