Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Maskava aizliedz pazīstamajam advokātam Feiginam izbraukt uz Brīvās Krievijas forumu Viļņā

Krievija aizliegusi izbraukt no valsts advokātam un cilvēktiesību aizstāvim Markam Feiginam, liedzot viņam iespēju piedalīties Viļņā notiekošajā Brīvās Krievijas forumā, kurā pazīstami Krievijas opozīcijas pārstāvji diskutē par savas valsts problēmām un tās nākotni.

"Mani neizlaiž no Krievijas, jo esmu iekļauts Federālā tiesu izpildītāju dienesta datubāzē," ziņu aģentūrai Interfax sacījis advokāts, kas pazīstams kā ukraiņu pilotes Nadijas Savčenko un krievu pankgrupas Pussy Riot dalībnieču aizstāvis.

Pats Feigins šo aizliegumu saista ar faktu, ka viņš uzņēmies Maskavā apcietinātā ziņu aģentūras Ukrinform žurnālista Romāna Suščenko aizstāvību.

Savā tvitera kontā advokāts ievietojis ceturtdien viņam izsniegto Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aizliegumu izlidot no Maskavas uz Viļņu ar konkrēta reisa lidmašīnu.

Vienlaikus Feigins norāda, ka Federālajam tiesu izpildītāju dienestam ir dokuments par visu viņa parādu dzēšanu, ka tas jau augustā saņēmis un apsolījis izskatīt viņa iesniegumu, kurā advokāts lūdzis atcelt viņam noteiktos izbraukšanas ierobežojumus.

"Šiem aizliegumiem ir politiski iemesli. Pirmkārt, es aizstāvu Suščenko. Otrkārt, gatavojos lidot uz Viļņu un piedalīties Brīvās Krievijas forumā, kur man bija plānotas vairākas svarīgas tikšanās," klāstījis jurists. Pēc viņa teiktā, aizliegums izbraukt no valsts liedz viņam iespēju uzrunāt starptautiskās organizācijas, piemēram, Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju, un tikties ar saviem aizstāvamajiem ārvalstīs.

Advokāts norādījis, ka gatavojas vērsties pie Krievijas FDD priekšnieka Vladimira Bortņikova un Federālā tiesu izpildītāju dienesta vadītāja Artura Parfenčikova.

"Lai abi šie resori kaut ko izlemj. Protams, pastāv iespēja, ka es vērsīšos arī tiesā un Ģenerālprokuratūrā," viņš piebildis.

Savukārt Parfenčikovs tviterī paziņojis, ka Feiginam nekādi aizliegumi netiktu noteikti, ja viņš parūpētos, lai viņa vārds tiek svītrots no parādnieku saraksta.

"Iesaku jums spert jurista cienīgus soļus un pazust no parādnieku saraksta, tad arī visa "politika" beigtos," raksta Federālā tiesu izpildītāju dienesta vadītājs.

Feigins atbildē tviterī uzsvēris, ka parādu viņam nav.

Jau ziņots, ka Krievijas FDD pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka aizturējis Ukrainas žurnālistu Suščenko, kurš tiekot turēts aizdomās par spiegošanu. Drošības dienests apgalvoja, ka Suščenko strādājis Ukrainas armijas izlūkdienesta labā un "vācis informāciju par valsts noslēpumiem (..), kas varētu kaitēt valsts aizsargspējām, ja tiktu nopludināta uz ārvalstīm". Suščenko, kurš ir Ukrinform žurnālists Parīzē, tika aizturēts 20.septembrī, ierodoties pavadīt brīvdienas Maskavā, ziņoja Ukrinform. Viņam ir noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Kijeva Maskavas izvirzītās apsūdzības Suščenko nodēvējusi par absurdām un pieprasījusi viņu atbrīvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits