Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maskavas tiesa apcietina Navaļniju līdz 15.februārim

Maskavas Himku tiesa pirmdien Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju apcietinājusi uz 30 dienām līdz 15.februārim, ziņo Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Tiesa notika Himku policijas iecirknī un advokāti Navaļnijam līdz tiesas sākumam netika pielaisti.

"Protams, šis lēmums tiks pārsūdzēts. Mēs to uzskatām par absolūti nelikumīgu," sacīja Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs.

"Aizturēja uz robežas, aizveda nezināmā virzienā, advokātu nepielaida, tiesu sarīkoja steidzami tieši policijas nodaļā, arestēja uz 30 diennaktīm. To pat nevar nosaukt par likumības parodiju," tviterī raksta Jarmiša.

Tikmēr Navaļnijs Himku policijas iecirknī ierakstījis videovēstījumu saviem atbalstītājiem, aicinot viņus "nebaidīties un iziet ielās".

Pie policijas iecirkņa Himkos sapulcējušies 100 līdz 200 cilvēku, kas pēc sprieduma pasludināšanas sāka skandēt saukļus Navaļnija atbalstam. Arī sociālajos tīklos izplatās aicinājumi uz protesta akcijām.

Savukārt viens no Navaļnija tuvākajiem līdzgaitniekiem Leonīds Volkovs, kurš pašlaik atrodas Berlīnē, tviterī paziņoja, ka Navaļnija štābi visā valstī sāk gatavošanos lieliem mītiņiem visā valstī 23.janvārī.

Jau ziņots, ka Navaļnijs tika aizturēts svētdien Maskavas Šeremetjevas lidostā nepilnu stundu pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu Novičok.

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

29.janvārī notiks tiesa, vai nosacīto cietumsodu Navaļnijam nomainīt uz reālu.

Krievijas tiesa atzinusi Navaļniju par vainīgu krāpšanā un uzņēmuma Yves Rocher līdzekļu izlaupīšanā, savukārt opozicionārs šo lietu dēvē par safabricētu.

Navaļnijam pērnā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Kremlis noliedzis, ka būtu saistīts ar Navaļnija saindēšanu, un Krievijas izmeklētāji paziņojuši, ka nav pamata izmeklēšanas sākšanai.

pievienota 7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits