Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediji: Navaļnija indētāji iesaistīti trīs cilvēku slepkavībās

Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) darbinieki, kas sekojuši opozicionāram Aleksejam Navaļnijam, nogalinājuši vēl trīs cilvēkus, konstatēts pētnieciskās žurnālistikas centru Bellingcat un The Insider, kā arī vācu žurnāla Der Spiegel veiktajā izmeklēšanā.

FDD Kriminālistikas institūta (NII-2) darbinieku grupa, kas izsekoja Navaļniju un, pēc visa spriežot, organizēja viņa indēšanu, noindējusi vēl vairākus cilvēkus, konstatēts izmeklēšanā.

Runa konkrēti ir par žurnālista Timura Kuašijeva, aktīvista Ruslana Magomedragimova un kustības Jaunā Krievija līdera Ņikitas Isajeva slepkavībām.

"Komandā strādā ne tikai NII-2 darbinieki, bet arī FDD Konstitucionālās iekārtas aizsardzības dienests, kas cita starpā ir pazīstams ar politisko aktīvistu vajāšanu," teikts pētījumā.

Par FDD upuriem var kļūt ne tikai aktīvisti un žurnālisti, bet arī "visādā ziņā sistēmas personāži, kas uzstājas propagandas televīzijas šovos un kritizē Navaļniju", norāda pētījuma autori.

Decembra vidū publiskotajā Bellingcat un The Insider pētījumā konstatēts, ka atentātu pret Krievijas opozīcijas līderi Navaļniju pērn Tomskā īstenoja slepena FDD vienība, kas darbojusies FDD Kriminālistikas institūta aizsegā.

Iesaistīto FDD darbinieku personības žurnālisti noskaidroja, salīdzinot mobilo tālruņu darbības datus ar dažādām citām datu bāzēm.

Izpētot aviācijas lidojumu datus, konstatēts, ka slepenās FDD vienības pārstāvji kopš 2017.gada lidojuši uz desmitiem Krievijas pilsētu, kuras tobrīd apmeklējis opozīcijas politiķis.

Kā norādīja Navaļnijs, no iegūtajiem datiem secināms, ka atentātu pret viņu nevarēja sarīkot bez FDD vadītāja un Krievijas prezidenta Vladimira Putina atļaujas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits