Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Navaļnijs Krievijā izsludināts federālajā meklēšanā

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Krievijā izsludināts federālajā meklēšanā, un tas nozīmē, ka politiķi Krievijā var aizturēt uzreiz pēc robežas šķērsošanas, trešdien pavēstīja lietotnes Telegram kanāls Mash.

Kanāls publicējis Federālā Sodu izpildes dienesta (FSIN) 29.decembra lēmumu, kurā teikts, ka Navaļnijs "izvairās no kontroles".

Attiecībā uz Navaļniju novembra beigās veiktas "sākotnējās izmeklēšanas darbības", un šo darbību ietvaros nav izdevies noskaidrot Navaļnija atrašanās vietu, norāda dienests.

Runa ir par tā dēvēto Yves Rocher krimināllietu. Tās rezultātā Navaļnijam tika piespriesti trīsarpus gadi nosacīta cietumsoda.

Mash arī publicējis Navaļnija apliecinājumu FSIN par to, ka viņš atrodas Berlīnē slimnīcā Charite.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs tīmekļa medijam RBK šo informāciju apstiprināja, pieļaujot, ka varasiestāžu lēmums neatstās nekādu iespaidu uz Navaļnija lēmumu atgriezties Krievijā.

Navaļnijs iepriekš paziņoja, ka plāno atgriezties Maskavā 17.janvārī ar lidsabiedrības Pobeda reisu.

Kā ziņots, Navaļnijam pērnā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Tagad FSIN vērsies tiesā ar prasību Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu nomainīt ar reālu cietumsodu.

Iepriekš FSIN Navaļnijam bija izteicis draudus nomainīt nosacīto sodu pret reālu cietumsodu, jo viņš neievērojot "viņam tiesas uzliktos pienākumus" un "izvairās no kriminālsodu izpildes inspekcijas kontroles".

FSIN pagājušā gada nogalē izplatīja paziņojumu presei, kurā, atsaucoties uz publikāciju žurnālā The Lancet, norādīts, ka Navaļnijs no slimnīcas Berlīnē, kur viņš tika ārstēts pēc noindēšanas mēģinājuma, izrakstīts 20.septembrī, bet līdz 12.oktobrim "pārgājušas visas viņa slimības sekas".

Tādējādi, pēc varasiestāžu domām, Navaļnijam kā nosacīti notiesātam jau vajadzēja atgriezties Krievijā.

Maskavas tiesa 2014.gada decembrī atzina brāļus Navaļnijus par vainīgiem krāpšanā un uzņēmuma Yves Rocher līdzekļu izlaupīšanā, kā arī piesprieda Aleksejam Navaļnijam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu un piecu gadu pārbaudes laiku, bet viņa brālim Oļegam - trīsarpus gadu ieslodzījumu vispārējā režīma kolonijā.

Tiesas noteiktais pārbaudes laiks beidzās 2020.gada 30.decembrī.

Tajā paša laikā Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) atzinusi, ka brāļiem Navaļnijiem šajā lietā bijušas liegtas tiesības uz taisnīgu tiesu, un Krievijas Tieslietu ministrija izmaksājusi viņiem ECT noteiktās kompensācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits