Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Norvēģija apsūdz Krieviju kiberuzbrukumos

Norvēģijas Ārlietu ministrijai, armijai un citām institūcijām kiberuzbrukumus sarīkojusi ar Krievijas varasiestādēm saistīta hakeru grupa, piektdien paziņoja Norvēģijas Policijas drošības dienests (PST), kas arī cietis šajos uzbrukumos.

Grupa APT29, kas veikusi šos uzbrukumus, tiek turēta aizdomās par kiberuzbrukumiem arī ASV prezidenta vēlēšanu procesa laikā.

Tā sauktā pikšķerēšana tika vērsta pret deviņiem e-pasta kontiem, Norvēģijas telekanālam TV2 pavēstīja PST pārstāvis Ārne Kristians Heigstoils.

Viņš norādīja, ka ir grūti pateikt, kāds bija šīs operācijas mērķis.

Heigstoils APT29 raksturoja kā grupu, kas "saistīta ar Krievijas varasiestādēm", piebilstot, ka Norvēģiju par uzbrukumu informēja kāda sabiedrotā valsts.

Nav pamata uzskatīt, ka kiberuzbrukumos tika iegūta slepena informācija, laikrakstam Verdens Gang uzsvēra PST pārstāvis Martins Bernsens.

Kiberuzbrukums, kura laiks netiek atklāts, tika vērsts arī pret Norvēģijas radiācijas aizsardzības pārvaldi, kādu skolu un Norvēģijā opozīcijā esošo Darba partiju.

Norvēģija trešdien izsauca Krievijas vēstnieku, lai izteiktu protestu par Maskavas nevēlēšanos izsniegt vīzas iebraukšanai Krievijā diviem Norvēģijas parlamenta deputātiem.

Maskava šo soli skaidrojusi kā atbildi Norvēģijas dalībai Rietumvalstu sankcijās, kas ieviestas par Krievijas agresiju Ukrainā.

Krievijas nepatiku arī izraisījis Norvēģijas lēmums uzņemt 300 ASV jūras kājniekus.

Top komentāri

Cipars
C
Kur vēl rašisti nav sašmucējušies? Nu jau tādas vietas nav
Pipars
P
Jā viss sakrīt reizē -Avdejevkā tanki, Lukašenko epopeja, plus Norvēģi utt.! Domāju tā ir netieša maksa par to ka Trampam nepietika decembrī varas vai prāta pacelt FRS% likmi uzreiz par teiksim par3%. Tramps deva finansistiem laiku un resursus pretsitienam Ko arī vērojam
zvirbulēns
z
Norvēģija, kad beigsiet atbalstīt Pūķina varu, sadarbojoties ar Krieviju ekonomikā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits