Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Opozīcijas līdera Navaļnija štābos visā Krievijā notiek kratīšanas

Visā Krievijas teritorijā ceturtdien notiek kratīšanas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vēlēšanu štābos, kā arī štābu koordinatoru un darbinieku dzīvokļos, pavēstīja viens no Navaļnija līdzgaitniekiem Leonīds Volkovs.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa atļāvusi izmeklētājam Rustamam Gabduļinam veikt 94 kratīšanas tā dēvētās naudas atmazgāšanas lietas ietvaros, kas ierosināta pret Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), paziņoja Volkovs, piebilstot, ka sarakstā ir jau 29 pilsētas un vairāk nekā 80 adreses.

Navaļnijs vēlāk pavēstīja, ka policija veikusi kratīšanas vairāk nekā 200 adresēs 41 pilsētā.

Kā norādīja Volkovs, visas kratīšanas notiek FBK lietas ietvaros, taču fondam nav nevienas reģionālās filiāles vai biroja, bet Navaļnija vēlēšanu štābi ir pavisam cita struktūra.

Navaļnijs policijas reidus skaidroja ar Kremļa krišanu histērijā pēc valdošās partijas zaudējumiem reģionālajās un municipālajās vēlēšanās pagājušajā svētdienā.

Navaļnijs bija mudinājis vēlētājus visā Krievijā šajās vēlēšanās "balsot gudri" par kandidātiem, kuriem ir vislielākās izredzes sakaut Vienotās Krievijas kandidātus.

"Kādēļ šāda histērija? Divi vārdi: "Gudra balsošana"," pavēstīja Navaļnijs. Viņš notiekošo nodēvēja par "lielāko policijas operāciju Krievijas mūsdienu vēsturē". Krievijas prezidents Vladimirs "Putins ir sarūgtināts un piecērt kāju," paziņoja Navaļnijs.

Arī Volkovs uzskata, ka kratīšanas štābos tiek veiktas, reaģējot uz balsošanas stratēģijas "triumfu".

Navaļnijs norādīja, ka varasiestādes vēlas demoralizēt krievus un piespiest viņus atteikties no kolektīvas rīcības.

Volkovs skaidroja, ka šajās kratīšanās varas pārstāvju galvenais mērķis ir "maksimāla tehnikas konfiscēšana", piebilstot, ka pēc kratīšanām štābu koordinatori aizvesti uz pratināšanām Izmeklēšanas komitejas nodaļās. 

"Katrā adresē ierodas izmeklētāju grupa ar policijas un Krievijas gvardes pārstāvju papildspēkiem. Kopumā rīta operācijā bija iesaistīti vairāki simti drošības struktūru pārstāvju," paziņoja Volkovs.

papildināts viss teksts 

Top komentāri

Pūķins pūš pamperos (PPP)
P
Mazais nacistiskais gnīda nobijies no viena godīga cilvēka.
Uldis
U
Pats interesantākais ir tas ,ka BEZDARBNIEKAM NAVAĻNIJAM ir vairāk ,kā 200 objektu ,un interesanti ,kas viņam tos atmaksā ??? Eiropas ,un Specdienesti vot kuri patiesībā finansē Krievijas opozīciju .
Uldis
U
Ja Krievijas specdienesti man piedāvātu NOLIEST to ASV kājstarpi Navaļniju ES LATVIJAS PILSONIS to izdarītu ar lielāko prieku .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits