Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piketā aizturēts Krievijas opozicionārs Dadins

Krievijas opozicionārs Ildars Dadins piektdien uz īsu brīdi tika aizturēts savā pirmajā piketā pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma.

Policija Dadinu aizturēja piektdien, kad viņš pie Tieslietu ministrijas bija ieradies ar plakātu, kurā bija prasīts atlaist sodu izpildes dienesta amatpersonas, aģentūrai AFP pavēstīja viņa sieva Anastasija Zotova.

Viņa atklāja, ka policisti Dadinu aizturēja un nogādāja iecirknī pēc tam, kad bija lūguši viņam uzrādīt pasi, ko opozicionārs bija atstājis mājās.

"Dadinam tika atļauts atstāt policijas iecirkni. Apsūdzības viņam nav izvirzītas," Krievijas valsts ziņu aģentūrai RIA Novosti pavēstīja Dadina advokāte Ksenija Kostromina.

Maskavas policijas preses pārstāvis tikmēr paziņoja, ka viņa rīcībā nav informācijas par Dadina aizturēšanu.

Dadins piektdien pie Tieslietu ministrijas turēja rokās plakātu, kurā pieprasīts atlaist vairākas amatpersonas, tostarp Karēlijas republikas federālā sodu izpildes dienesta vadītāju.

Dadins pārmaiņus individuālo piketu rīkoja kopā ar cilvēktiesību aktīvistu Ļevu Pnomarjovu.

Jau ziņots, ka 34 gadus vecais Dadins no ieslodzījuma tika atbrīvots 26.februārī.

Krievijas Augstākā tiesa februārī atcēla notiesājošo spriedumu Dadinam un slēdza viņa lietu.

2015.gada decembrī Dadinam par nesankcionētām viena cilvēka protesta akcijām tika piespriests trīs gadu ieslodzījums, kuru apelācijas instance samazināja līdz divarpus gadiem cietumā.

Viņš bija pirmais, kurš tika notiesāts, pamatojoties uz likumu, kas stājās spēkā 2014.gadā pēc plašajām pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstajām protesta demonstrācijām. Ar šo likumu noteikts, ka demonstrāciju rīkošanas noteikumu pārkāpšana, kas izdarīta atkārtoti 180 dienu laikā, atzīstama par kriminālnoziegumu.

Krievijas Konstitucionālā tiesa februārī atstāja šo likumu spēkā, taču uzdeva Dadina lietu pārskatīt.

Šo lēmumu Konstitucionālā tiesa pieņēma pēc tam, kad pēc Dadina sūdzības saņemšanas Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieprasīja Krievijai līdz 27.februārim sniegt atbildi Dadina lietā.

Decembrī Dadins paziņoja, ka ieslodzījuma vietā Karēlijas republikas Segežā ticis spīdzināts, un pauda bažas par savu dzīvību. Kolonijas administrācija noliedza šos apgalvojumus, taču vēlāk Dadins tika pārvests uz citu ieslodzījuma vietu Altaja novada Rubcovskā.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ja šādas "opozīcijas" nebūtu , Putinam viņa būtu jāizdomā. Ja kas... varbūt šis pats pēc arhīvu atvēršanas izrādīsies valdības aģents, kurš tēlo opozicionāru. Bet varbūt - parasts psihs. Ja kāds bija reāls opozicionārs, tad tas bija Aleksandrs Solžeņicins. Vairāk nav manīti.
miks
m
Putins pareizi dara ,ka sitos sedina ieksa it ka par taisnibu.Bet ta ir runga ar 2 galiem.Navalnaja grupejumu un so sponsore ASV un Saross,maksa labu naudu par nekartibu celsanu,it ka taisnibas varda.Ari tada ir politika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits