Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Putins iesniedz politiskās sistēmas reformu plānu likumdevējiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien likumdevējiem iesniedzis politiskās sistēmas reformu plānu, kas izraisījis pieņēmumus, kas viņš apņēmies palikt pie varas arī pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām.

Nepilnu nedēļu pēc reformu izziņošanas Putins pirmdien parlamentā iesniedzis konstitūcijas grozījumu paketi.

Likumprojektā, kas ir pieejams apakšnama tīmekļa vietnē, rosinātas vairākas izmaiņas, ar kurām daļa prezidenta pilnvaru tiktu nodota parlamentam un citām valsts struktūrām.

Putins izmaiņas ierosināja uzrunā par stāvokli valstī trešdien, un tam uzreiz sekoja valdības demisija.

Kritiķi skaidro, ka Putins ierosinājis reformas, lai sev nodrošinātu atrašanos pie varas, kad beigsies ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Reformās paredzēts, ka parlaments varēs izraudzīties premjerministru, bet viens cilvēks prezidenta amatā varēs kopumā atrasties tikai divus amata termiņus. Šobrīd ierobežojumi ir tikai attiecībā uz diviem amata termiņiem pēc kārtas.

Reformās paredzēts nostiprināt konsultatīvo Valsts padomi, kur, kā daži to uzskata, Putins varētu palikt pie varas jaunā statusā.

Priekšlikumi izsaukuši Krievijas opozīcijas nopēlumu, bet redzamākais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs pirmdien kritizēja Putinu, ka viņš vēlas būt "līderis uz mūžu".

"Nevienam nav ne vismazākās nojautas, ko Putins ir gatavs izstrādāt, lai paliktu pie varas mūžīgi," vēl pirms priekšlikumu iesniegšanas parlamentam norādīja Navaļnijs.

"Vēl vairāk. Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka arī Putins pilnībā nesaprot, ko viņš dara."

Navaļnija sabiedrotais Iļja Jašins pirmdien paziņoja, ka viņš un citi opozīcijas līderi vēlas 29.februārī rīkot plašu demonstrāciju, lai protestētu pret Putina priekšlikumiem.

 

Top komentāri

piebilde
p
Neapjēgušajiem - bildē redzams tā saucamais aģents Mongolis, viens no četriem putiniem. Kam galīgi nepielec, skatieties foto, kur krievu cars redzams pēdējā mēneša laikā. Nekādu zāļu dzeršana un procedūras tā seju nemaina, vai šamais jau būtu kapā. Teātris, mīļie.
kārtība
k
Putins ir kārtīgs vecis un labs savas valsts patriots un prezidents. (Ne tāds muļļa, kā mūsu). Jāsaprot, ka Putins satur Krieviju no izjukšanas, kas būtu nelāgi arī Latvijai. Veiksmi Putinam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits